Κοινωνία

Κρήτη: Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για τον τραυματισμό 45χρονου από μπαλωθιές

Εκτός από τον 46χρονο που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην Δικαιοσύνη ο πατέρας του γαμπρού και ο αδελφός του τραυματία

Στον Εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκαν σήμερα τρία άτομα που συνελήφθησαν μετά το αιματηρό περιστατικό σε πρόγαμο στο Μεταξοχώρι Ηρακλείου που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 46χρονου.

Συγκεκριμένα, στην Δικαιοσύνη οδηγήθηκε ο 46χρονος που συνελήφθη ως εκείνος που είχε το πιστόλι το οποίο εκπυρσοκρότησε από την σφαίρα του οποίου τραυματίστηκε ο 46χρονος.

Όμως ο δικηγόρος του Γιώργος Κοκοσάλης, σε δήλωσή του επικαλέστηκε πως επρόκειτο για ατύχημα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «πρόκειται για ατυχές περιστατικό που δυστυχώς για μια ακόμη φορά συνέβη. Έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι είναι ένα ανόητο έθιμο, αλλά το συγκεκριμένο περιστατικό δηλώνω ότι ήταν ατύχημα. Και το γεγονός ότι οι συγγενείς του τραυματία αυτή την στιγμή βρίσκονται στο δικαστικό μέγαρο, φανερώνει το κλίμα ενότητας που υπάρχει στο χωριό».

Επίσης στο Δικαστικό μέγαρο οδηγήθηκαν ο πατέρας του γαμπρού καθώς και ο αδελφός του θύματος, επειδή αρνήθηκαν να πουν στους αστυνομικούς το όνομα εκείνου που έριξε τις μπαλωθιές.

Στον 46χρονο ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες.

Ελεύθεροι αφέθηκε και ο ένας από τους 2 άλλους συλληφθέντες καθώς η δικογραφία για αυτόν διαχωρίστηκε από αυτήν του φερόμενου ως δράστη. Ο τρίτης βρίσκεται ακόμα στον ανακριτή.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν συγγενείς τόσο του φεροόμενου ως δράστη όσο και του θύματος καθώς και αυτοί είναι πεπεισμένοι πως ο τραυματισμός του 45χρονου ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος τονίζοντας πως θύμα και δράστης είναι αδελφικοί φίλοι.

Στο μεταξύ η κατάσταση της υγείας του 46χρονου παραμένει σοβαρή, αλλά έχει πλέον σταθεροποιηθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ