Κοινωνία

Καταδικάστηκε για χρέη προς το Δημόσιο ο Γιώργος Κιμούλης

Ένα βήμα πριν από τη φυλακή βρίσκεται ο Γιώργος Κιμούλης, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση 15 μηνών για χρέη στο Δημόσιο, ύψους 250.000 ευρώ, αφού έχασε τη ρύθμιση στην οποία είχε ενταχθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso».

Η ποινή που του επιβλήθηκε, όπως αναφέρει η εφημερίδα, είναι σε δεύτερο βαθμό και χωρίς αναστολή, εξαιτίας προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης. Ωστόσο, η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 25 ευρώ την ημέρα. Έτσι, εάν ο ηθοποιός καταβάλει το ποσό των 25.000 ευρώ (με τις προσαυξήσεις) μπορεί να αποφύγει τη φυλάκιση.

Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ενώ μάρτυρας υπεράσπισής του ήταν και ο λογιστής του. Η υπόθεση αφορά σε εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2001 για το θέατρο του Γιώργου Κιμούλη που υπήρχε σε μισθωμένο ακίνητο και λειτουργούσε σαν σχολή.

Στην εταιρεία αυτή ήταν μέτοχος και η μητέρα του, η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση. «Δεν έχει χρόνο να ελέγξει το επιχειρηματικό σκέλος, λόγω της αφοσίωσής του στη δουλειά του. Το σκέλος αυτό το είχε η μητέρα του και δεν είναι τυχαίο ότι τα προβλήματα άρχισαν μετά τον θάνατό της, το 2009. Έχουν δοθεί 107.000 ευρώ για το χρέος. Αν έμπαινε τώρα σε ρύθμιση, θα έπρεπε να δίνει 16.000€ δόση και δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα» ανέφερε ο συνήγορος του Γιώργου Κιμούλη στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ