Κοινωνία

Καβάλα: Εντόπισαν τους βανδάλους του μνημείου Ολοκαυτώματος των Εβραίων


Εκατό ημέρες μετά τους βανδαλισμούς στο μνημείο Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Καβάλας, που διαπράχθηκαν στις 30 Μαρτίου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ταυτοποίησαν τους δράστες και σχημάτισαν δικογραφία για διακεκριμένες φθορές σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων.

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 40, 29, 22 και 20 χρόνων, οι οποίοι είχαν σπάσει με την χρήση ενός καλεμιού το μεγαλύτερο μέρος από τη μαρμάρινη πρόσοψη του μνημείου που ήταν στημένο στην πόλη της Καβάλας, στη μνήμη των 1.484 Ελλήνων Εβραίων της πόλης οι οποίοι βρήκαν το θάνατο από τους ναζί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Τρεμπλίνκα στην Πολωνία.

Οι δράστες, που είχαν καταφέρει να διαφύγουν πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας. Το μνημείο, που είχε τοποθετηθεί το Μάιο του 2015, είχε γίνει στόχος βανδαλισμού και αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια, όταν άγνωστοι του είχαν πετάξει μπογιές. Δεν έχει διαπιστωθεί, όμως, αν πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης