Πολιτική

Θεοδωράκης: Σε κυβέρνηση με τον Καμμένο και τον Πολάκη εμείς δεν έχουμε θέση (βίντεο)


«Έχουμε καιρό για εκλογές», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Το τέλος της αξιολόγησης φέρνει μια ηρεμία στη χώρα», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως προτεραιότητα είναι τώρα «να καλύψουμε τα τραύματα που άνοιξαν με την καθυστέρηση της αξιολόγησης».

«Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά» είπε ο κ. Θεοδωράκης, επαναλαμβάνοντας τη θέση του Ποταμιού ότι «οι λύσεις για τη χώρα βρίσκονται στον χώρο του κέντρου».

Επεσήμανε πως η Κυβέρνηση δεν θέλει απλά “ρετούς”, αλλά μία εκ βάθρων αλλαγή, ενώ ξεκαθάρισε πως «σε μία Κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο και τον κ. Πολάκη εμείς δεν έχουμε θέση».

Ερωτηθείς από τον Νίκο Χατζηνικολάου για το σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, ο Σταύρος Θεοδωράκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο. Επικαλούμενος τις προτεραιότητες που έχει θέσει το Ποτάμι (π.χ. την κατάργηση του κομματικού δημοσίου και τα ζητήματα της Παιδείας), ο κ. Θεοδωράκης είπε με νόημα «αν είναι προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης, εμείς εδώ θα είμαστε».

Αρνητικός εμφανίστηκε, ωστόσο, στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά. «Πού να πάμε; Μπροστά αριστερά;», ήταν το σχόλιό του. Ξεκαθάρισε επίσης πως δε συμμερίζεται την άποψη της Ένωσης Κεντρώων για οικουμενική κυβέρνηση. «Δεν πιστεύω σε οικουμενικές κυβερνήσεις», τόνισε, εξηγώντας πως δεν είναι σε θέση να λάβουν σημαντικές αποφάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον κ. Καμμένο, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «τον καλύπτει ο κ. Τσίπρας» και ότι «η κυβέρνηση αρνήθηκε πραξικοπηματικά να δώσει εξηγήσεις ο κ. Καμμένος στη Βουλή», τονίζοντας ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης πρέπει να φθάσει όσο πιο βαθιά γίνεται.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...