Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία γκριζάρει το Αιγαίο και απειλεί: "Η Ελλάδα θα πληρώσει - Αν υπήρχε νεκρός από τις σφαίρες θα είχαμε πόλεμο τώρα"


Oι Τούρκοι "γκριζάρουν" το Αιγαίο και όλα δείχνουν πως πρόκειται για μια στημένη υπόθεση. Σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας επανήλθε στο χτεσινό περιστατικό για να μας υποδείξει πως η επιχείρηση έπρεπε να γίνει από κοινού! Γιατί; Μα φυσικά επειδή το τουρκικό φορτηγό πλοίο δεν βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα αλλά στα διεθνή ύδατα! Αυτό δείχνει ότι κάτι παρόμοιο θα επαναληφθεί καθώς αποτελεί στρατηγική επιδίωξη και στόχο της Άγκυρας.

Παράλληλα ανώτατος αξιωματούχος του AKP μας είπε και τυχερούς που δεν σκοτώθηκε κανείς από τις σφαίρες γιατί θα "μιλούσαμε για άλλα πράγματα τώρα"...υπονοώντας πόλεμο.

Οι Τούρκοι, λίγες μόλις ώρες μετά το χθεσινό επεισόδιο με την ελληνική ακτοφυλακή και το τουρκικό πλοίο, όχι μόνο δεν σταματούν να επιρρίπτουν τις ευθύνες στην Ελλάδα αλλά μας απειλούν κιόλας ότι θα υπάρξουν ... αντίποινα!

Συγκεκριμένα, η Τουρκία δια στόματος του υπουργού Άμυνας της χώρας, Fikri Işık, απειλεί την Ελλάδα λέγοντας ότι «κανένας λόγος δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τους πυροβολισμούς σε ένα εμπορικό πλοίο, ειδικά όταν σ΄αυτό δεν υπάρχει κανένα όπλο. Φυσικά, η εσωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι επί του παρόντος προβληματική. Αλλά αυτό δεν είναι αποδεκτό. Τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα έχει προβεί σε προκλητικές ενέργειες. Η Τουρκία πάντα απαντά οπότε το κρίνει απαραίτητο».

Και συνέχισε:

«το να ανοίγεις πυρ εναντίον πλοίου που ταξιδεύει σε διεθνή ύδατα δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε με επιχειρήματα ούτε με τη λογική. Οι εξηγήσεις που έχει δώσει η ελληνική ακτοφυλακή μετά το περιστατικό και η απολογία (σ.σ. οι Τούρκοι ονειρεύονται και «συγγνώμη») είναι χειρότερα από την ίδια την πράξη», δήλωσε ο Işık καταδικάζοντας παράλληλα το περιστατικό.

«Άμα συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε άμεσα να ειδοποιήσουν την τουρκική πλευρά και να επιχειρούσαν από κοινού. Είναι προφανές ότι δεν έγινε με καλή θέληση».

Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με τη σειρά του, καταδίκασε έντονα την Ελλάδα για το περιστατικό αναφέροντας «καταδικάζουμε απερίφραστα τη μη συνετή πράξη των ελληνικών αρχών σε αυτό το αηδιαστικό περιστατικό»

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία και συνέχισε η μόνη παρηγοριά είναι ότι κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε στο περιστατικό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Nihat Öztürk (αναπληρωτής του AKP), αφού επιθεώρησε το πλοίο, δήλωσε ότι το πλοίο που είχε 13 μέλη πλήρωμα είχε πάνω από 20 σημάδια από σφαίρες.

«Αν μία από αυτές τις σφαίρες είχε χτυπήσει έναν από τους φίλους μας τότε ίσως θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα τώρα», πρόσθεσε.

Μιλώντας στην τελετή καθέλκυσης της Κορβέτας TCG Kınalıada , που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου (MİLGEM), ο Ερντογάν στην ουσία εξωτερίκευσε τις «απέραντες» φιλοδοξίες του για την χώρα του την οποία θέλει να καταστήσει ηγέτιδα δύναμη της περιοχής.

Η επιβεβαίωση ήρθε λίγο αργότερα και από το στόμα του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ο οποίος με λίγα λόγια είπε: "Θέλουμε επεμβατικά δικαιώματα στη Κύπρο για να τα χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί".

Και με αυτή τη φράση τελείωσαν τις ψευδαισθήσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας...

Δείτε σε φωτογραφίες και βίντεο, το νέο απόκτημα της Τουρκίας...

https://www.youtube.com/watch?v=tvkgloTvu7Ihttps://www.youtube.com/watch?v=rN5JFG6czYIhttps://www.youtube.com/watch?v=fmZ2wVgiqAshttps://www.youtube.com/watch?v=P9EmAnX2emc

 
https://twitter.com/tcsavunma/status/881814832223330304

https://twitter.com/fikriisik/status/881065830389338112

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ