Κόσμος

Η Ιαπωνία προχωρά στην προμήθεια βλημάτων JSM (βίντεο)



Η Ιαπωνία προχωρά στην προμήθεια βλημάτων JSM (Joint Strike Missile) της νορβηγικής Kongsberg, με ακτίνα δράσης 555 χλμ. για τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς τύπου F-35 Lightning II που θα αποκτήσει.

Είναι η πρώτη φορά που η Ιαπωνία αποκτά όπλο με stand-off capability. Πρόκειται για την έκδοση αέρος-επιφανείας του ΝSM, το οποίο εκτός δραματικού απροόπτου θα προμηθευτεί και η Ελλάδα για εγκατάστασή του σε επάκτιες πυροβολαρχίες, συμπληρωματικά των MM-40 Exocet.

Τα ιαπωνικά μαχητικά διαθέτουν μόνο τακτικούς πυραύλους αέρος – επιφανείας, καθώς οι Ιάπωνες ήταν πολύ προσεκτικοί με τέτοιες προμήθειες ώστε να αποφύγουν να προκαλέσουν τις κινεζικές κυρίως, αλλά και τις βορειοκορεατικές δευτερευόντως, αντιδράσεις, αλλά πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης της Ιαπωνίας, αφού δεν είναι βέβαιο κατά πόσο θα καταφέρουν οι ΗΠΑ να προσφέρουν πλήρη στήριξη στο Τόκιο σε περίπτωση "θερμής" εμπλοκής κυρίως με την Κίνα.

https://www.youtube.com/embed/1VRn3z4OA6M

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...