ΗΠΑ

ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες «κατέγραψαν» το Ρώσο πρέσβη να μιλά για συνάντηση με τον Σέσιονς

Οι υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ άκουσαν τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κίσλιακ να αναφέρει στους ανωτέρους του πως συζήτησε θέματα τα οποία σχετίζονταν με την προεκλογική εκστρατεία, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων με βαρύνουσα σημασία για τη Μόσχα, με τον Τζεφ Σέσιονς, νυν υπουργό Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, η οποία επικαλείται Αμερικανούς εν ενεργεία και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οι αναφορές τις οποίες έκανε τηλεφωνικά ο Κίσλιακ για δύο συζητήσεις που είχε με τον Σέσιονς — ο οποίος ήταν τότε γερουσιαστής και σύμβουλος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής του υποψήφιου των ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ — υπεκλάπησαν από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι μιλώντας στην Ποστ.

Ο Σέσιονς αρχικά δεν είχε αποκαλύψει πως είχε επαφές με τον Κίσλιακ· κατόπιν, είχε διαβεβαιώσει ότι κατά τις συναντήσεις τους δεν είχαν συζητήσει θέματα που αφορούσαν την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...