Πολιτική

Δικάζεται το ζεύγος Παπαντωνίου για το πόθεν έσχες του 2010

Εξηγήσεις ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου καλούνται να δώσουν, σήμερα, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες που αφορά το οικονομικό έτος 2010.

Σε πρώτο βαθμό, τον Φεβρουάριο 2017, το δικαστήριο καταδίκασε το ζεύγος Παπαντωνίου σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών έκαστος, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» καθώς δεν είχαν συμπεριλάβει σε αυτό την κατάθεση των 1.311.000 ευρώ, που φέρεται να διατηρούσε από το 2000 η κ. Κουράκου στην Ελβετία.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» που αφορά τα οικονομικά έτη 2008, 2009 και 2010.

Η κ. Κουράκου υποστηρίζει πως μέρος του επίμαχου ποσού το έδωσε ο πρώην σύζυγος της και προοριζόταν για τους γιού τους. To 2010 τα χρήματα επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κ. Κουράκου ενώ το 2008 φέρονται να μεταφέρονται σε «trust» μέσω υπεράκτιας εταιρίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...