Πολιτική

Δημοσκοπική κατρακύλα για Μακρόν - Έχασε 10 μονάδες σε έναν μήνα

Δημοσκόπηση-σοκ για τον Μακρόν. Ο 39χρονος πρόεδρος της Γαλλίας δεν γοητεύει πλέον τους συμπολίτες του,όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop δείχνει πως,μέσα σε ένα μήνα, η δημοτικότητα του συζύγου της Μπριζίτ έκανε...βουτιά κατά 10 μονάδες.

Συγκεκριμένα, το 54% των Γάλλων στηρίζουν τον πρόεδρό τους σε αντίθεσή με τον μήνα Ιούνιο που τον στήριζε το 64%.Την ίδια ώρα, το ποσοστό των Γάλλων που είναι δυσαρεστημένοι με τον πρόεδρό τους ενισχύθηκε από 35% που ήταν τον μήνα Ιούνιο, στο 43% τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας "Journal du Dimanche" και ο πρωθυπουργός του Μακρόν Εντουάρ Φιλίπ βλέπει τα ποσοστά της δημοφιλίας του να μειώνονται.

Από το 64% που ήταν η δημοτικότητά του τον περασμένο Ιούνιο,τον μήνα αυτό ολίσθησε στο 56%.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά σε δείγμα 1.947 ατόμων άνω των 18 ετών και από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το διάστημα αυτό μεσολάβησε η παραίτηση του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας,στρατηγού Πιερ ντε Βιλιέ,παραίτηση που προκάλεσε πολιτική θύελλα στη Γαλλία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Βιλιέ με τα γαλλικά ΜΜΕ να επισημαίνουν ότι ο 39χρονος πρόεδρος τον "έφαγε" αφού ο στρατηγός ήταν αντίθετος με τις περικοπές στον αμυντικό προυπολογισμό που προωθεί η κυβέρνηση των Παρισίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...