Κοινωνία

Δείτε πώς κατασκευάζει τις… χρυσές 911 η Porsche (Βίντεο)

Η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα δύο video που περιγράφουν τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της διαδικασίας που απαιτεί η κατασκευή της 911 Turbo S Exclusive Series, από τη στιγμή που ήταν ένα φύλλο λαμαρίνας μέχρι που κατέληξε «με το κλειδί στο χέρι».

Το ένα κλιπάκι δείχνει την Turbo S στη γραμμή παραγωγής και στα εξ ων θα συντεθεί να συναρμολογούνται προοδευτικά. Η διαδικασία δείχνει να μοιάζει με οποιασδήποτε άλλης 911, εκτός από το ότι μόνο 500 κομμάτια της Exclusive Series θα βγουν από το εργοστάσιο.

Το δεύτερο video αναδεικνύει το χρόνο και τη διαδικασία που χρειάζεται για να κατασκευαστεί μια σπέσιαλ 20άρα μονομπούλονη ζάντα της Exclusive Series. Ένας τεχνικός βάφει πρώτα το χείλος και τις ακτίνες χρυσαφί . Αφού στεγνώσει αυτή η στρώση, οι τροχοί καλύπτονται με μαύρο χρώμα. Στο συνέχεια ακολουθεί ένα τρικ υψηλής τεχνολογίας συμβαίνει. διότι ένα λέιζερ καίει τη σκούρα στρώση της μπογιάς, για να αποκαλυφθεί η χρυσή σκιά από πίσω. Το αποτέλεσμα φαίνεται καταπληκτικό και η μακρά διαδικασία εξηγεί στο μέτρο που της αναλογεί την υψηλότερη τιμή της Exclusive Series.

Εκεί λοιπόν που η νέα 911 GT2 RS αναδεικνύει τη σπορ πλευρά επιδόσεων της Porsche, η 911 Turbo S Exclusive Series οφείλει να καταθέτει πώς η Porsche 911 έχει αντίστοιχα και την πολυτελή πλευρά της. Το μοναδικό χρώμα Golden Yellow Metallic με τις ανθρακονημάτινες εξωτερικές διακοσμήσεις είναι επίσης διαθέσιμο για λιγότερο επιτηδευμένους αγοραστές. Επίσης, υπάρχουν μαύρες δαγκάνες στα κάρμπον-κεραμικά φρένα με χρυσούς λογότυπους Porsche.

Οδηγός και συνοδηγός μπορούν να βολευτούν στα καθίσματα που ρυθμίζονται με 18 τρόπους και είναι ντυμένα με δύο στρώματα διάτρητου δέρματος με κίτρινες λωρίδες και ραφές. Οπότε θα χρειαστεί να διαλέξετε το συνδυασμό που θα κάνετε με τον ουρανό από Alcantara.

Όσο για τα μηχανικά μέρη, τα γνωρίζετε φανταζόμαστε μια χαρά: 3,8λιτρος διτούρμπινος κινητήρα flat six, με 607 PS, 27 άλογα παραπάνω από αυτά της στάνταρ Turbo S, 0-100 km/h σε 2,9”, για τα διπλά χιλιόμετρα από στάση 9,6” και τελική 330 km/h. Και φυσικά τετραδιεύθυνση, σύστημα Porsche Dynamic Chassis Control, πακέτο Sports Chrono, καθώς και η ανάρτηση με το σύστημα Porsche Active Suspension Management είναι στάνταρ.

Επιπλέον, έναντι €5.474 (στη Γερμανία)προσφέρεται ένα σετ τεσσάρων αποσκευών Exclusive Series από γκρι δέρμα με χρυσοκίτρινες ραφές. Αν θέλετε αγοράζετε και το σπέσιαλ ρολόι χειρός Porsche Design από τιτάνιο, με επίστρωση μαύρου καρβιδίου του τιτανίου και πλάκα από κάρμπον στο ίδιο χρώμα με το αυτοκίνητο. Μόνο €9.950 (όσο ένα καινούργιο Mitsubishi Spacestar 1.0). Ενώ αν θέλετε και το… αυτοκίνητο, στη Γερμανία κοστίζει €259.992.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ