Πολιτική

Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ υπαινίσσεται εμπρησμούς στη Μάνη -«Δεν είναι σύμπτωση»

Το ενδεχόμενο οι πυρκαγιές που πλήττουν την Μάνη τα τελευταία 24ωρα να είναι εσκεμμένες υποστηρίζει ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών τόσο κατά την ημέρα του Σαββάτου όσο και κατά την επόμενη ημέρα την Κυριακή. Η συχνή επανάληψη του φαινομένου των πυρκαγιών στο μανιάτικο τοπίο δεν συνιστά πλέον σύμπτωση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Αραχωβίτης.

«Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Μάνη στην περιοχή του Κοτρώνα και την περιοχή του Σκουταρίου δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους» τονίζει και προσθέτει πως επικοινώνησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου με τον οποίο και συμφώνησαν να καταβληθεί έκτακτη οικονομική στήριξη στους πληγέντες κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών.

Μάλιστα ο κ. Αραχωβίτης αποκάλυψε ότι σε εξέλιξη είναι νέα εστία πυρκαγιάς στην περιοχή Νύμφι στη Μάνη. «Πλέον ας ευχηθούμε να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες και στη συνέχεια πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσε ενώ εκτίμησε ότι δεν υπήρξε ολιγωρία από την κρατική μηχανή, όπως αναφέρθηκε από μερίδα μέσων ενημέρωσης.

«Στην περιοχή επιχειρούσαν 150 άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος με πάνω από 35 οχήματα από πολλές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Ακόμα επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη τύπου PZL, δύο ελικόπτερα τύπου CHINOOK και δύο αεροσκάφη τύπου KANADER. Ωστόσο οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή με το ιδιαίτερο ανάγλυφο της Μάνης ήταν τέτοιες που δεν κατέστη δυνατόν να περιοριστεί η καταστροφή» υπογράμμισε.

Ο κ. Αραχωβίτης εξήρε τη συνεισφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Ανατολικής Μάνης, αλλά κυρίως των κατοίκων που προασπίστηκαν με κάθε μέσο την περιουσία τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...