Κόσμος

Βερολίνο προς Μόσχα: Θα πληγούν οι σχέσεις μας αν οι τουρμπίνες της Siemens καταλήξουν στην Κριμαία

Η Γερμανία προειδοποίησε τη Ρωσία ότι θα πληγούν οι διμερείς σχέσεις, αν παραβιάσει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της και κυρίως αν οι τέσσερις τουρμπίνες της Siemens μεταφερθούν στην Κριμαία, σύμφωνα με την Bild.  

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών και αναφέρει ότι το Βερολίνο επέστησε επανειλημμένα την προσοχή της Μόσχας στις επαπειλούμενες παραβιάσεις των ισχυουσών κυρώσεων και σε παράνομες ενέργειες ρωσικών εταιρειών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε διαβεβαιώσει τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τότε υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, την εποχή που είχαν παραδοθεί οι τουρμπίνες της Siemens, ότι δεν προορίζονταν για την Κριμαία.

«Η κυβέρνηση υπενθύμισε στη Ρωσία αυτές τις διαβεβαιώσεις ξανά και επισήμανε ότι μια τόσο κατάφωρη παραβίαση των κυρώσεων θα προσέθετε νέα βάρη στις γερμανορωσικές σχέσεις», είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ στην Bild.

Η Siemens, στην προσπάθειά της να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο έχει αναστείλει τις παραδόσεις ενεργειακού εξοπλισμού σε κρατικές επιχειρήσεις της Ρωσίας και επανεξετάζει τις προϋπάρχουσες συμβάσεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...