Ρωσία

Αυτό είναι το νέο υπερόπλο της Ρωσίας - Έκλεψε την παράσταση στην επίδειξη στο Ζουκόφσκι

Αυτό είναι το νέο ρωσικό μαχητικό-βομβαρδιστικό πολλαπλού ρόλου. Ο λόγος για το νέο ΜiG-35 που έκλεψε την παράσταση στην αεροπορική επίδειξη MAKS 2017 στο Ζουκόφσκι έξω από τη Μόσχα, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες.

Όπως ανακοίνωσαν ρώσοι αξιωματούχοι το νέο αυτό μαχητικό θα ενταχθεί από το 2018 στην πολεμική αεροπορία της χώρας.

Το νέο μαχητικό τζετ μπορεί να πετάξει με ταχύτητες άνω των 2.700 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ φτάνει σε ύψος τα 17.500 μέτρα ( 57.400 πόδια). Η ακτίνα κρούσης του φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα ενώ υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης της θέσης του δεύτερου χειριστή με μια επιπλέον δεξαμενή καυσίμου.

«Με τις τροποποιήσεις που έχει υποστεί, οι δυνατότητές του προσεγγίζουν εκείνες των μαχητικών της 5ης γενιάς. Έχει νέες δυνατότητες ραντάρ και αναγνώρισης. Είναι εξοπλισμένο με αναβαθμισμένα όπλα και επικάλυψη stealth που το καθιστά αόρατο για τον αντίπαλο. Αυτό κάνει αυτό το τζετ τόσο ελκυστικό», δήλωσε η Ίλια Ταρασένκο, Διευθύνων Σύμβουλος της MiG Corporation.

Το μαχητικό αυτό, που πρόκειται να αντικαταστήσει τα Mig-29, έκανε την παρθενική του πτήση πριν από μία δεκαετία, αλλά έχει υποστεί έκτοτε αρκετές μεγάλες τροποποιήσεις με στόχο την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του και να γίνει πιο ελκυστικό οικονομικά στους ξένους αγοραστές.

Στη διεθνή πρεμιέρα του τον περασμένο Ιανουάριο, ο επικεφαλής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, Βίκτωρ Μποντάριεφ, είχε πει πώς το αεροσκάφος θα αναπτυχθεί και για δοκιμές όπλων λέιζερ, αλλά σύμφωνα με τους κατασκευαστές κάτι τέτοιο θα γίνει στο μέλλον. Ο Μποντάριεφ είχε πει τότε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται να αγοράσει έως και 170 τέτοια αεροσκάφη, προσθέτοντας, όμως, ότι το νέο μοντέλο απευθύνεται κυρίως στις ξένες αγορές.

Το κόστος κάθε αεροσκάφους εκτιμάται στα 40 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που το καθιστά περίπου 20%-25% φτηνότερο σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

Πηγή: Euronews

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...