Πολιτική

«Αστειάκια» Τσίπρα στους τεχνικούς των καναντέρ: «Δουλεύετε μέσα στον τσίγκο» (εικόνες)

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε υπόστεγο όπου εργάζονται οι τεχνικοί των καναντέρ.

Εκεί συνομίλησε μαζί τους για τις δυσκολίες του έργου που επιτελούν και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους. Μάλιστα τους είπε πως επειδή δουλεύουν σκληρά και σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες, βρέθηκε εκεί για να τους εμψυχώσει.

Στον διάλογο που είχαν, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται πολλές φορές να εργαστούν: «Εδώ κάτω απ' τον τσίγκο» και «δουλεύετε κυρίως κάτω από πίεση, δεν υπάρχει ωράριο, πρέπει όταν υπάρξει βλάβη να διορθωθεί», είπε. «Κυρίως νύχτα», πρόσθεσε ένας τεχνικός.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε στους τεχνικούς: «Εσείς έχετε μια αποστολή να επιτελέσετε και δεν είναι κάποιο επιπλέον κέρδος που σας παρακινεί, έχετε τον μέσο μισθό του ελληνικού Δημοσίου και αυτό που κάνετε το κάνετε έχοντας στο μυαλό σας ότι προσφέρετε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο. Αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικό και γι' αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ εγώ και ο υπουργός: για να σας ευχαριστήσουμε και να σας εμψυχώσουμε να συνεχίσετε κι εσείς και οι ιπτάμενοι να έχουμε μια αποτελεσματική περίοδο όσον αφορά στην πυρόσβεση. Θα είναι δύσκολη, οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά θα τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση, ένα μεγάλο "ευχαριστώ"».

Εκ μέρους του προσωπικού, ένας τεχνικός έδωσε ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης στον πρωθυπουργό δώρο έναν πίνακα που απεικονίζει ένα CL-215, εξηγώντας ότι τον φιλοτέχνησε ένας τεχνικός υπαξιωματικός που μεγάλωσε στη Σάμο και που από παιδί είχε όνειρο να υπηρετήσει στα CL που έβλεπε.

«Και τελικά κατέληξε να υπηρετεί μαζί μας» είπε ο τεχνικός, προσθέτοντας ότι σήμερα δεν μπορούσε να βρίσκεται εκεί, καθώς είναι στο νοσοκομείο. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να του μεταφέρουν τις ευχές του για περαστικά και, αποχαιρετώντας τους, σχολίασε αναφερόμενος στον πίνακα: «Θα αρέσει πάρα πολύ στον γιο μου, του αρέσουν τα αεροπλάνα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...