Αρχείο

Απίστευτη δήλωση από τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Μουσταφά: «Η Ελλάδα υπέκυψε στην Μέρκελ και δεν εξέδωσε τους 8 στην Τουρκία» - Περίεργη σιγή από την κυβέρνηση

Μία απίστευτη δήλωση φέρεται να έκανε ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά που εκλέγεται στον Νομό Ροδόπης. Υποστήριξε πώς η Ελλάδα ήταν έτοιμη να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας αλλά δεν το έπραξε γιατί δέχθηκε πιέσεις από την Άνγκελα Μέρκελ.

Οι δηλώσεις του έγιναν στην «Star» της Τουρκίας και η εφημερίδα κυκλοφόρησε με τον πρωτοσέλιδο τίτλο, «Τούρκος βουλευτής του Τσίπρα Μουσταφά: Η Μέρκελ εμπόδισε την έκδοση» (ανταπόκριση του Σερίφ Εγκεμέν Αχμέτ από την Κομοτηνή). Ο βουλευτής επιχείρησε να ανασκευάσει και να διαψεύσει την δήλωση που του αποδίδεται, αλλά το έκανε αφού το θέμα είχε πάρει πλέον μεγάλη δημοσιότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο δεν έκανε κανένα σχόλιο και δεν ζήτησε να του δοθούν εξηγήσεις από τον βουλευτή του Μουσταφά Μουσταφά, όπως θα έπρεπε, αφού η κυβέρνηση και η χώρα είναι που πλήττονται από το όλο θέμα. Μάλιστα το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει μείζον το συγκεκριμένο ζήτημα και η Τουρκία την περίοδο αυτή συγκρούεται και με την Γερμανία. Συνεπώς, ο μουσουλμάνος βουλευτής έριξε επιπλέον νερό στο μύλο της προκλητικής Τουρκίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να δήλωσε ότι «η Αθήνα είχε πάρει την απόφαση να εκδώσει τους πραξικοπηματίες αξιωματικούς», αλλά τελικά αναγκάστηκε να υποκύψει στις γερμανικές πιέσεις και να μην το κάνει. «Δεν μπορούσαμε να αντέξουμε στις πιέσεις από την Τουρκία, αλλά ταυτόχρονα η έκδοσή τους θα ενοχλούσε την Γερμανία», φέρεται να είπε.

Σχολίασε επίσης ο Μουσταφά Μουσταφά ότι και η Δικαιοσύνη έγινε όργανο αυτών των πιέσεων, κάτι που γίνεται φανερό και από την στάση των εισαγγελέων. «Στο κατηγορητήριο γίνεται αναφορά στην δήθεν αντιδημοκρατική κατάσταση στην Τουρκία. Γίνεται αναφορά σε πράγματα άσχετα με το θέμα, στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πιέσεις της Γερμανίας υπερέβησαν του δικαίου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα, ο κ. Μουσταφά δήλωσε ότι, υπήρξαν και άλλα μέλη της οργάνωσης FETO, τα οποία αιτήθηκαν άσυλο στα σύνορα, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις αυτές για να μην κλιμακωθεί η κρίση με την Τουρκία. Σημειώνεται πώς ακόμη και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ το πρώτο θέμα που έθεσε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα ήταν αυτό της έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Ο μουσουλμάνος βουλευτής διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε σχέση του με όσα γράφονται στο πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας «Star» της Τουρκίας, στο φύλλο της 30ης Ιουνίου, και καταγγέλλει με αποτροπιασμό την εμπλοκή του ονόματός του «σε ένα τέτοιο λιβελογράφημα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουσταφά αναφέρει στη δήλωση του πώς «είναι ολοφάνερο ότι τα γραφόμενα δεν ταιριάζουν με κανένα τρόπο ούτε με το χαρακτήρα μου, ούτε με την πολιτική μου διαδρομή, την ιδεολογία μου και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύομαι. Καταγγέλλω με αποτροπιασμό την εμπλοκή του ονόματός μου σε ένα τέτοιο λιβελογράφημα. Θα υπερασπισθώ με όλους τους τρόπους τον πολιτικό μου χώρο, την τιμή και την υπόληψή μου».

Μένει ωστόσο να δούμε πώς θα αντιδράσει η ίδια η εφημερίδα, καθώς όσα φέρονται να έχει πει ο μουσουλμάνος βουλευτής τα έχει καταγγείλει στη Βουλή ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση.

Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο θέμα είναι μείζον και θα πρέπει να τοποθετηθεί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας του οποίου θα έπρεπε να καλέσει σε εξηγήσεις τον κ. Μουσταφά, όσο και η κυβέρνηση που εμφανίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ως υποτακτική της Γερμανίας σε ένα ακόμη εθνικό ζήτημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ