Κοινωνία

ΑΝΤ1: Το χρυσό σήμα και πάλι στον αέρα στη μνήμη του Μίνωα Κυριακού

Η είδηση του θανάτου του Μίνωα Κυριακού προκάλεσε θλίψη σε εργαζόμενους και συνεργάτες του ΑΝΤ1 που εργάστηκαν στον όμιλο εδώ και χρόνια. Οι υπεύθυνοι του σταθμού αποφάσισαν να εκπέμψουν και πάλι με το πρώτο λογότυπο που έκαναν πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση.

Έτσι από το μεσημέρι της Δευτέρας, ως φόρο τιμής στον εκλιπόντα επιχειρηματία, ο τηλεοπτικός σταθμός φέρει το χρυσό σήμα που το ανέδειξε σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά κανάλια στην Ελλάδα.

Ο Antenna TV είναι ο δεύτερος, χρονολογικά, ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός που λειτούργησε στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1989 και εξέπεμψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. O ANT1 ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα που εισήγαγε τα καθημερινά πρωινά ενημερωτικά και ψυχαγωγικά μαγκαζίνο, όπως οι δυο μακροβιότερες τηλεοπτικές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, το "Καλημέρα Ελλάδα" και ο "Πρωινός καφές", που ξεκίνησαν το 1991. Το 1992 ο ΑΝΤ1 λάνσαρε και το πρώτο σόου, με τη Ρούλα Κορομηλά να αναλαμβάνει την παρουσίαση του Ciao ANT1.

Ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα στα τέλη του '80. Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο επιχειρηματίας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών από ανακοπή καρδιάς, το απόγευμα της Κυριακής. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 5μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη.

https://youtu.be/IjgeJzfAMQ4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...