Εθνικά θέματα

Αντιδράσεις για τις διόπτρες νυκτός στον ελληνικό στρατό - Τι λέει το υπ. Άμυνας

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την απευθείας ανάθεση έργου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά με μια προμήθεια του ελληνικού στρατού που αφορά διόπτρες νυκτός για αντιαρματικά όπλα. Την περίεργη αυτή υπόθεση ανέδειξαν με δημοσιεύμά τους τα «Νέα» και οι πρώτες αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν.

Πειστικές εξηγήσεις για το δημοσίευμα ζητά ο Λοβέρδος

Να δώσει αμέσως πειστικές εξηγήσεις για την υπόθεση καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αντρέας Λοβέρδος. Αναλυτικά η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗ.ΣΥ: «Δημιουργεί ερωτηματικά η αγορά χωρίς διαγωνιστική διαδικασία διοπτρών νυκτός και μάλιστα σε τιμή υπερδιπλάσια από τις τιμές της αγοράς, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ των "Νέων". Αυτά τα δύο στοιχεία, δηλαδή η αφύσικα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, υψηλή τιμή του προϊόντος σε συνδυασμό με την απευθείας ανάθεση της εργολαβίας επιβάλλουν την άμεση παροχή εξηγήσεων. Όλοι μας υποστηρίζουμε την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Κ.Βίτσα οφείλετε να δώσετε αμέσως πειστικές εξηγήσεις».

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα πρέπει να το ψάξουμε πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ

Το δημοσιέυμα θα πρέπει να το ψάξουμε πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ αναφέρει σε tweet ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ποστάροντας το δημοσίευμα των «Νέων» αρκέστηκε στο παραπάνω σχόλιο.

Η απάντηση του υπουργείου Άμυνας

Η προμήθεια Οργάνων Νυχτερινής Παρατήρησης Σκόπευσης Carl Gustav είχε προσυπογραφεί από όλες τις κυβερνήσεις και είχε την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αφορμή σημερινό σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας.

Ειδικότερα, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που αναφέρεται στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την προμήθεια Οργάνων Νυχτερινής Παρατήρησης Σκόπευσης για τα αντιαρματικά όπλα Carl Gustav, για την κάλυψη αναγκών του Στρατού Ξηράς, υποστηρίζοντας ότι προκαλείται μεγάλη οικονομική ζημιά σε βάρος του Δημοσίου, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει: «Η επιχειρησιακή απαίτηση για την προμήθεια Οργάνων Νυχτερινής Παρατήρησης Σκόπευσης Carl Gustav ξεκίνησε με αρχική έγκριση προμήθειας που εκδόθηκε από το ΓΕΣ το 2008. Στη συνέχεια προσυπεγράφη από όλες τις κυβερνήσεις ακόμη και τις υπηρεσιακές και τον Δεκέμβριο του 2016 μετά από έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατοχυρώθηκε στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...