Κοινωνία

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στα Καλύβια - Οι φλόγες πλησιάζουν την παραλία - Νύχτα αγωνίας (εικόνες, βίντεο)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Σαρωνίδας και φτάνει προς την παραλιακή, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς λίγο μακρύτερα βρίσκονται σπίτια και οι άνεμοι δεν λένε να κοπάσουν. Αυτή τη στιγμή, ευτυχώς, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Νωρίτερα, οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να περιορίσουν τη φωτιά πάνω στην κορυφογραμμή του βουνού, στις περιοχές Σκόρδι και Όλυμπος, αλλά επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που εκφράζονταν ότι μπορεί να περάσει προς την άλλη πλευρά, προς Σαρωνίδα, όπως και έγινε.

Το σημείο που καίγεται είναι ιδιαίτερα δύσβατο, χωρίς δρόμους και δύσκολα προσβάσιμο, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Οι προσπάθειες κατάσβεσης γίνονται και θα γίνονται όλη τη νύχτα από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επί τόπου βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, εθελοντές με 11 οχήματα, υπάλληλοι δήμων με 14 οχήματα και 8 υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.

Τουλάχιστον, κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, πριν νυχτώσει, να ελέγξουν κατά κάποιο τρόπο τα υπόλοιπα μέτωπα της φωτιάς, τα οποία βρίσκονταν κοντά σε σπίτια, τα οποία τώρα δεν απειλούνται, όπως συνέβαινε το απόγευμα. Παρ΄όλα αυτά, καίνε ακόμη μικροεστίες στα μέτωπα αυτά και με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, δεν είναι δύσκολο να έχουμε αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, η φωτιά ξεκίνησε από ένα οικόπεδο, επί της οδού Τενέδου, που είχε μέσα ελιές και σκουπίδια και πέρασε απέναντι από τη λεωφόρο Αναβύσου, με αποτέλεσμα να αρχίσει να καίει στο βουνό, ενώ είναι ακόμη άγνωστο το πως ξεκίνησε η φωτιά.

https://youtu.be/wKKkaVV5lnk

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ