Κόσμος

Φωτιά στη κορεατική χερσόνησο: Σήμα επίθεσης εναντίον Β.Κορέας από τις ΗΠΑ

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

"Φωτιά" παίρνει και πάλι μετά το 1953 η κορεατική χερσόνησο από την πρόθεση των ΗΠΑ να χτυπήσουν την Βόρεια Κορέα και το καθεστώς του Κιμ Γιουνγκ Ουν .  

Η Βόρεια Κορέα υπενθυμίζουμε ότι εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο  πριν μερικές ημέρες με σκοπό την επίδειξη ισχύος στις ΗΠΑ.  

https://youtu.be/Wv-SySfj-OY?t=1

Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην κορεατική χερσόνησο τα είπε όλα όμως με μια δήλωση του  που «υποδεικνύει» ότι ο Τραμπ έχει αποφασίσει πιθανόν να «χτυπήσει» στην Βόρεια Κορέα το επόμενο διάστημα.

Ο Αμερικανός στρατηγός Vincent Brooks διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην κορεατική χερσόνησο   δήλωσε ότι «τεχνικά εξακολουθεί να υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση  μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας».

Ο ίδιος τονίζει ότι ο ημιτελής πόλεμος της Κορέας (25 Ιουνίου 1950 - 27 Ιουλίου 1953) θα μπορούσε να αναβιώσει  ανά πάσα στιγμή.

«Ο αυτοσυγκράτηση "είναι αυτή  που χωρίζει την ανακωχή από  τον πόλεμο», δηλώνει ευθαρσώς  ο επικεφαλής  των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Κορεατική Χερσόνησο, ο οποίος σύμφωνα με αμερικανικά , ρωσικά και κινεζικά ΜΜΕ ετοιμάζεται για πόλεμο.

Ο πόλεμος της Κορέας υπενθυμίζουμε τελείωσε με μια συνθήκη ανακωχής και όχι με  μια ειρηνευτική συνθήκη, και αυτό ακριβώς σκοπεύουν να εκμεταλλευθούν οι Αμερικανοί για να επιτεθούν στην Βόρεια Κορέα  .

Καθώς οι Αμερικανοί έψηναν  μπιφτέκια και παρακολουθούσαν πυροτεχνήματα για να γιορτάσουν την τέταρτη Ιουλίου την προηγούμενη Τρίτη , η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε  τον πρώτο επιτυχημένο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), αναφέρει αμερικανικό άρθρο .

Οι αναλυτές πυραυλικών συστημάτων αναφέρουν με τρόμο ότι το βλήμα πέταξε ψηλότερα και μακρύτερα από ό, τι  προηγουμένως , ενώ η εμβέλεια του  θα μπορούσε πιθανότατα να φθάσει στην Αλάσκα και τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

https://youtu.be/XZhBshH2BuA?t=4

Μιλώντας στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας  ο Kim Jong-un «γευόταν με τα μάτια του» τον βαλλιστικό πύραυλο  ICBM κατά τη διάρκεια της δοκιμής , και  ενθάρρυνε τους επιστήμονες να « στέλνουν συχνά  μεγάλα και μικρά "πακέτα δώρων" στους Γιάνκηδες».

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση ειδικών αμυντικών αναλυτών στις ΗΠΑ , η Βόρεια Κορέα είναι ήδη ικανή να οπλίσει με  πυρηνική κεφαλή  τον εν λόγω βαλλιστικό πύραυλο  ICBM.

Σε  άρθρο που δημοσιεύθηκε στα βορειοκορεατικά ΜΜΕ, ο Kim Jong-un δήλωσε επίσης ότι δεν θα έβαζε  ποτέ το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της χώρας του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στη δοκιμαστική εκτόξευση  ήταν άμεση. Ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson δήλωσε σε δήλωσή του ότι η πυροδότηση  του πυραύλου ICBM στη Βόρεια Κορέα αντιπροσώπευε «μια νέα κλιμάκωση της απειλής για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους συμμάχους και τους εταίρους της στην περιοχή αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο».

Οι Αμερικανοί  αμέσως μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας, ξεκίνησαν εκτοξεύσεις πυραύλων στα ύδατα στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Κορεατικής Χερσονήσου, ως μια υπενθύμιση στον Kim Jong-un ότι διαθέτουν  την ικανότητα να στοχεύουν το καθεστώς του οποτεδήποτε το επιθυμούν.

«Η  αυτοσυγκράτηση  αποτελεί επιλογή, είναι αυτό που χωρίζει την ανακωχή από  τον πόλεμο. Όπως δείχνει η κατάσταση όμως , είμαστε σε θέση να αλλάξουμε την επιλογή μας, όταν το διατάξει η πολιτική ηγεσία μας. Θα ήταν σοβαρό λάθος να πιστεύει ο καθένας κάτι αντίθετο», δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες είχαμε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πιονγιάνγκ της Βόρειας Κορέας για την Ημέρα της Πάλης κατά των ΗΠΑ, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Στην διαδήλωση αυτή συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη του Εργατικού Κόμματος, αλλά και της κυβέρνησης, μαζί με εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, καταδικάζοντας τις ΗΠΑ για την έναρξη του Πολέμου της Κορέας, στις 25 Ιουνίου του 1950.

https://youtu.be/ZOLXeQMGQEQ?t=4

Μετά την διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, Πιονγιάνγκ.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ απέστειλαν στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη στα σύνορα με την χώρα αυτή σε μια σαφή ένδειξη των προθέσεων τους για " προληπτικό κτύπημα".

Η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψει στην Βόρεια Κορέα να αποκτήσει μαζικά βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλης  εμβέλειας , οι οποίοι θα προκαλούσαν συντριπτικά πλήγματα στην αμερικανική ενδοχώρα. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ