Μέση Ανατολή

Αμερικανικό πλοίο άνοιξε πυρ κατά σκάφους των Ιρανών Φρουρών!

Ένα πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και συγκεκριμένα το USS Thunderbolt άνοιξε πυρ εναντίον πλοίου που ανήκε στους Ιρανούς Φρουρούς.

Το αμερικανικό πλοίο έριξε σήμερα προειδοποιητικές βολές κατά ιρανικού σκάφους περιπολίας στο βόρειο άκρο του Περσικού Κόλπου, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Το ιρανικό σκάφος, που ανήκει στο ειδικό στρατιωτικό σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, είχε πλησιάσει το αμερικανικό πλοίο σε απόσταση μικρότερη των 137 μέτρων.

Οι Ιρανοί δεν ανταποκρίθηκαν στις προειδοποιήσεις των Αμερικανών μέσω ασυρμάτου αλλά ούτε και στη ρίψη φωτοβολίδων και συνέχιζαν να κατευθύνονται καταπάνω στο πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, που αναγκάστηκε να ρίξει προειδοποιητικά πυρά μέσα στο νερό, αφού υπήρχε εμφανής κίνδυνος σύγκρουσης.

Αμέσως μετά, το ιρανικό σκάφος διέκοψε τις προκλητικές ενέργειες αλλά παρέμεινε σε κοντινή απόσταση για αρκετές ώρες, ανέφεραν οι αξιωματουχοι.

Το στρατιωτικό σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν δρα παράλληλα με τον ιρανικό στρατό και έχει ως κύριο σκοπό τη «διαφύλαξη του ισλαμικού χαρακτήρα της χώρας».

Δημιουργήθηκε το 1979, καθώς οι ισλαμιστές δεν είχαν εμπιστοσύνη στην ιδεολογική αφοσίωση της παλιάς στρατιωτικής ελίτ και ήθελαν έναν στρατό που θα υπηρετούσε τους δικούς τους σκοπούς.

To USS Thunderbolt ανήκει στον Αμερικανικό 5o Στόλο στο Μπαχρέιν. Εχει πλήρωμα 4 αξιωματικούς και 24 ναύτες. Είναι πλοίο κλάσης Cyclone

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ