Βόρεια Ήπειρος

Αλβανοτσάμης ιστοριογράφος επιτίθεται στον Προκόπη Παυλόπουλο

Ο Αλβανοτσάμης αρθρογράφος και ιστοριογράφος, Άρμπεν Λάλα, σε συγχορδία με την (εθνικιστική) σοσιαλιστική αλβανική κυβέρνηση υπερασπίζεται την καταστροφή των περιουσιών της εθνικής ελληνικής μειονότητας, μια διαδικασία που άρχισε το 2016.

Μάλιστα, ο Λάλα, ‘στολίζει’ το κείμενο του με απόσπασμα του Οδυσσέα Ελύτη που το γράφει στα αλβανικά «Atdheu im, një mural i mbajtur prej shtyllave franceze, shqiptare, vllahe e turke. Kushdo që i përmend, shkon drejtë e në burg» ενώ το κείμενο του στην ελληνική είναι : «η πατρίδα μου, τοιχογραφία με πολλές επιστρώσεις, φραγκική, αλβανική, βλαχική, τουρκική, που αν βαλθείς και τις ξύσεις, πηγαίνεις φυλακή».

Γράφει:

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα (…της τσαμουριάς!! γράφει ο συντάκτης) από τις 27 Ιουλίου ως 29 Ιουλίου δήλωσε με απειλητική γλώσσα ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί παραβιάσεις της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου είχαν μεγάλη απήχηση κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Ηπειρωτών της Διασποράς, όπου ήταν παρόντες, επίσης, μερικές εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Συνεχίζει:

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία του ως μέλος του δεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας.

Ο ίδιος ως βουλευτής έχει συμμετάσχει σε αρκετές δραστηριότητες των ελληνικών εξτρεμιστικών οργανώσεων που προωθούν το νότιο τμήμα της Αλβανίας (Αυτονομία Βορείου Ηπείρου- παρένθεση από το κείμενο), οι απειλητικές δηλώσεις του προέδρου της Ελλάδας στη συνάντηση της Πρέβεζας δεν θα πρέπει να ληφθεί και παρά πολύ σοβαρά, αλλά ως δήλωση υπό την προϋπόθεση των στιγμών έντονης συγκίνησης προκειμένου να συμπλεύσει (për të prekur shpirtin- να αγγίξει τη ψυχή) με το πνεύμα των Ελλήνων οικονομικών μεταναστών.
Ο πρόεδρος της Ελλάδας Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις κατεδαφίσεις πολλών κτηρίων που χτίσθηκαν χωρίς άδεια, παράνομα, στο δήμο της Χιμάρας, αλλά ο πρόεδρος ξεχνά ότι η Ελλάδας δεν έχει μόνο κατασχέσει αλβανικές περιουσίες από το 1946, αλλά γκρέμισε κάθε κτήριο πολιτών της για την υλοποίηση μακροπρόθεσμων κρατικών έργων, γράφει ο Αλβανοτσάμης ιστοριογράφος.

Στη συνέχεια αναφέρεται σε μια παράγραφο που τιτλοφορείται "ο ρατσισμός κατά των μειονοτήτων στην Ελλάδα", ένα κείμενο,παραπλήσιο των Σκοπιανών περί "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα κλπ. Από εκεί είναι και ο τίτλος του δημοσιεύματος.
gazetainfopress.com, echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...