Κόσμος

Έτοιμες για διάλογο οι 4 αραβικές χώρες που κάνουν μποϊκοτάζ στο Κατάρ

Οι τέσσερις αραβικές χώρες, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτος, που μποϊκοτάρουν το Κατάρ, είναι έτοιμες για διάλογο, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση υπό την προϋπόθεση ικανοποίησης από την Ντόχα συγκεκριμένων απαιτήσεων,

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός των Εξωτερικών του Μπαχρέιν, ύστερα από συνάντηση που είχε με τους Άραβες ομολόγους του.

“Οι τέσσερις χώρες είναι έτοιμες για διάλογο με το Κατάρ, υπό την προϋπόθεση ότι θ’ ανακοινώσει την ειλικρινή θέλησή του να τερματίσει την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, αλλά και την δέσμευσή του, προκειμένου να μην επεμβαίνει στα εξωτερικά θέματα άλλων χωρών, αλλά και να ανταποκριθεί στις 13 απαιτήσεις,” δήλωσε ο Σείχης Χαλίντ μπιν Αχμέντ αλ-Χαλίφα.
Ο ίδιος, μιλούσε στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Μανάμα, μετά την συνάντηση που είχε με τους ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας, των Εμιράτων, αλλά και της Αιγύπτου.
Οι τέσσερις αραβικές χώρες έχουν εδώ και καιρό καταρτίσει μία λίστα απαιτήσεων, τις οποίες πρέπει να ικανοποιήσει το Κατάρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...