Κοινωνία

Έβρος: Φωτιά στα όρια του Εθνικού πάρκου Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή τη στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις, Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και της Ροδόπης σε αγροτοδασική περιοχή της Λευκίμης του δήμου Σουφλίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή στις 17:00 το απόγευμα και ήδη επιχειρούν στο σημείο 11 πυροσβεστικά οχήματα, 18 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων, καθώς και δύο αεροσκάφη Πετζετέλ, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στα όρια του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, σε δυσπρόσιτο από τη μία πλευρά σημείο, για τα πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα και με τη βλάστηση να αποτελείται κυρίως από θαμνώνες. Σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων,που μόλις πριν 5 ημέρες έδωσαν μάχη με πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κίρκη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, είναι η απουσία ισχυρών ανέμων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...