ΗΠΑ-Γαλλία προειδοποιούν την Τουρκία: «Την επόμενη φορά θα σε βυθίσουμε» – Γαλλική απόβαση στην Κύπρο

Δημοσίευση: 16 Ιουλίου 2017, 6:02 μμ | Ανανέωση: Ιούλιος 17, 2017 στις 6:14 μμ

Η Τουρκία έχει προειδοποιηθεί από τρίτους- ΗΠΑ-Γαλλία- ότι πρέπει να αποφύγει τις όποιες ακραίες ενέργειες ενόψει της έναρξης των γεωτρήσεων στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ. Οι προειδοποιήσεις ήρθαν μετά την εισβολή στην Κόκκινη Ζώνη που αναφέραμε χτες. Στο μεταξύ από τη Δευτέρα ξεκινάει νέα γαλλική «απόβαση» στην Κύπρο με την γαλλίδα ΥΠΑΜ συνοδευόμενη από υψηλόβαθμους αξιωματούχους να επισκέπτεται τη Μεγαλόνησο και το γεωτρύπανο.

Στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ τρίτων χωρών και της Τουρκίας, η Άγκυρα φέρεται να έχει δώσει διαβεβαιώσεις για τη συμπεριφορά της.

Η τακτική των προκλήσεων και της δημιουργίας έντασης συντηρείται, με την παρουσία του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός και πολεμικών σκαφών.

Την Δευτέρα θα επισκεφθεί την Κύπρο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Florence Parly σε μια έμπρακτη κίνηση στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατιας έναντι των τουρκικών προκλήσεων και απειλών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο γαλλικές φρεγάτες που συμμετέχουν στην Δύναμη του ΟΗΕ στον Λιβανό (UNFIL) τις τελευταίες ημέρες είχαν καταπλεύσει στην Λάρνακα έχοντας στραμμένα τα «ραντάρ» τους στο Οικόπεδο 11 και στο σημείο που ξεκίνησε η γεώτρηση από το West Capella.

Την πλήρη στήριξη της Γαλλίας έχει η Κυπριακή Δημοκρατία, διαβεβαίωσε και ο Γάλλος Πρέσβης Ρενέ Τροκάζ.

Ο πρέσβης της Γαλλίας μιλούσε σε εκδήλωση της Γαλλικής Πρεσβείας για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Γαλλίας, στην οικία του, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Στον χαιρετισμό του, ο Ρ. Τροκάζ σημείωσε ότι η χώρα του στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και τις θέσεις της εδώ και 43 χρόνια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς επίσης και στους κόλπους της ΕΕ.

«Ξέρετε ότι τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορείτε να βασίζεστε σε μας» τόνισε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα για μια δίκαιη επανένωση της Κύπρου που θα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου τις παραμέτρους του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο.

«Για μας η Κυπριακή Δημοκρατία είναι φίλη χώρα και μπορώ να το πω σύμμαχος» υπογράμμισε. «Δεν πρόκειται για κενά λόγια» πρόσθεσε «διότι νομίζω ότι το αποδείξαμε με συνέπεια και συνεχίζουμε να το κάνουμε και σήμερα».

«Ήμασταν στο πλάι σας κατά την διαδικασία αυτή. Σας στηρίζουμε εδώ και 43 χρόνια στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Σας στηρίζουμε και στους κόλπους της ΕΕ. Ξέρετε ότι τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και στην ΕΕ μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Ελπίζουμε σε μια δίκαιη επανένωση, που θα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου, τις παραμέτρους του ΟΗΕ και το κοινοτικό κεκτημένο. Για εμάς η Κυπριακή Δημοκρατία είναι φίλη χώρα και σύμμαχος. Δεν πρόκειται για κενά λόγια διότι νομίζω ότι το αποδείξαμε με συνέπεια και συνεχίζουμε να το κάνουμε και σήμερα», πρόσθεσε.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας ανέφερε, επίσης, έχουν την τύχη να ζουν στην Κύπρο, μία φιλόξενη χώρα όπου η παρουσία τους είναι σημαντική και πιστεύει ότι τυγχάνει εκτίμησης.

«Η ποιότητα των διμερών μας σχέσεων αντανακλά σε όλους τους τομείς όπως μόλις υπενθύμισα: οι εταιρείες μας είναι δυναμικές και θέλουν να επενδύσουν στην Κύπρο, πολλοί Γάλλοι τουρίστες έρχονται στην Κύπρο για διακοπές. Η γαλλική κοινότητα διαθέτει ισχυρούς θεσμούς που εξυπηρετούν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας. Μπορούν όλοι να βασίζονται στη στήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας για βοήθεια ή συμβουλή. Ας είμαστε υπερήφανοι για τη γαλλική παρουσία στην Κύπρο, μίας φίλης χώρας προς την οποία είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι. Ζήτω η Κυπριακή Δημοκρατία. Ζήτω η Γαλλία», κατέληξε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Γάλλο πρέσβη και σημείωσε ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας και η συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία TOTAL, διανοίγουν νέες προοπτικές για τις σχέσεις των δύο χωρών.

«Στο πλαίσιο αυτό, η Γαλλοκυπριακή Στρατηγική Ατζέντα που έχουμε υπογράψει τον περασμένο Οκτώβριο και η οποία καθορίζει τη συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, μας δίδει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις απαραίτητες στρατηγικές, ούτως ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που τίθενται ενώπιον μας» πρόσθεσε εξάλλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας και η συνεργασία της με τη γαλλική εταιρεία TOTAL, διανοίγουν νέες προοπτικές για τις σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας, καθώς και προς όφελος της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε χαιρετισμό του στη δεξίωση της Πρεσβείας της Γαλλίας στη Λευκωσία για την επέτειο της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας

«Αξιοσημείωτη θεωρείται και η στρατηγική μας συνεργασία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς επίσης και ο κοινός μας αγώνας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των ασύμμετρων απειλών», πρόσθεσε.

Για αυτό και αναμφίβολα, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας η σκέψη όλων μας σήμερα στρέφεται στην περσινή αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, ανήμερα της εθνικής επετείου της Γαλλίας, καθώς και στα αθώα θύματα της επίθεσης.

«Τέτοιες ειδεχθείς πράξεις, στρέφονται κατά της ειρήνης και των θεμελιωδών αρχών και αξιών που συμβολίζει η Γαλλική Επανάσταση και υπογραμμίζουν την ανάγκη της συλλογικής δράσης και συντονισμού για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων. Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη μου ικανοποίηση για τις εξαιρετικές σχέσεις Κύπρου και Γαλλίας και τη διαχρονική άριστη συνεργασία των δύο χωρών τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο. Η Γαλλία αποτελεί έναν εκ των στενότερων εταίρων μας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των Ηνωμένων Εθνών, με την απόλυτη ταύτιση θέσεων στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη. Ως μεσογειακά κράτη και μέσα από τη συμμετοχή των δύο χωρών στο EU Med Group 7, είναι με μεγάλη ικανοποίηση που παρατηρείται πλήρης συναντίληψη και καθορισμός δράσεων επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και όχι μόνο», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα ότι στην προσεχή διοργάνωση που θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Θα ήτο παράλειψη αν δεν εξέφραζα τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς τον φίλο Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ρενέ Τροκάζ για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», είπε.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του για τη διαχρονική στήριξη που επιδεικνύει η Γαλλική Δημοκρατία στις προσπάθειες που καταβάλλουν, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, στη βάση των αρχών των Ηνωμένων Εθνών και τις αξίες και κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μια λύση που θα επιβάλλει σε ολόκληρη τη χώρα την ειρήνη και την ασφάλεια και θα δημιουργεί συνθήκες συνεργασίας και ευημερίας για όλους τους κατοίκους της. Σε αυτή την προσπάθεια δώσαμε και δίνουμε το άπαν των δυνάμεων μας, ελπίζοντας σύντομα να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε μία συμφωνημένη πρόταση λύσης στην οποία τον τελικό λόγο έγκρισης θα έχει ο λαός. Μπορεί με τη λήξη της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά να μην πετύχαμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, πετύχαμε όμως επιδεικνύοντας επιμονή να διαμορφώσουμε ισχυρές συμμαχίες κατανόησης των θέσεων μας. Για πρώτη φορά στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε ο πυρήνας του Κυπριακού προβλήματος ο οποίος αφορά την ασφάλεια των Κυπρίων και όχι την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών συμφερόντων της όποιας τρίτης χώρας», επεσήμανε.

Προτείναμε λύσεις, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που αφορούν την ευημερία του κυπριακού λαού στο σύνολο του και στη δημιουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους απαλλαγμένου από τις όποιες εξαρτήσεις τρίτων.

«Η εμμονή τόσο της τουρκικής πλευράς, αλλά, δυστυχώς, και των Τουρκοκυπρίων στα κεφάλαια Ασφάλειας και Εγγυήσεων για να συνεχίσουν οι εγγυήσεις του 1960 – ένας αναχρονιστικός θεσμός που το 2017 δεν βρίσκει κανέναν που να κατανοεί γιατί (να συνεχίσουν) ιδιαίτερα μέσα από μια συνολική δέσμη προτάσεων που είχαμε καταθέσει στο τραπέζι και που αντιμετώπιζε αποτελεσματικά τις ανησυχίες των συμπατριωτών μας. Μηχανισμούς που αναφέρονται και εφαρμόζονται στην Ευρώπη, (μηχανισμούς) που προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης των ΗΕ και που δημιουργούσαν πραγματικά τις συνθήκες ασφάλειας που θέλαμε να νιώθουν και οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι, ενώ την ίδια ώρα μέσα από τους ίδιους μηχανισμούς ήταν και η υλοποίηση των όποιων θα είχαν συμφωνηθεί», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε πως πρόθεση τους είναι να συνεχίσουν τις προσπάθειες, προκειμένου να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα τους επιτρέπουν να αισιοδοξούν για τον τερματισμό της απαράδεκτης κρατούσας κατάστασης και που θα τους οδηγήσουν στην δημιουργία ενός σύγχρονου, πραγματικά ευρωπαϊκού κράτους, για την ευημερία όλων, Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων.

«Οποιαδήποτε άλλη λύση συντηρεί απλώς την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την αδυναμία πλήρους ανάπτυξης των δυνατοτήτων του τόπου μας», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδη, απευθυνόμενος στον Γάλλο Πρέσβη, τον παρακάλεσε να μεταφέρει στον γαλλικό λαό και στον Γάλλο Πρόεδρο, εκ μέρους όλων των Κυπρίων, τα ειλικρινή του συγχαρητήρια για τη σημερινή επέτειο.

 

 • Αντύπα

  Θα θα θα θα…

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΡΚΟΥΑΔΕΣ…

 • Imperium Romanum 330 – 1453

  ΣΙΓΑ ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ……..

 • DiscussioneR

  Την επόμενη φορά… όχι τώρα ε??…

  • Imperium Romanum 330 – 1453

   ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ;

   • DiscussioneR

    Καλά, διάβασα όλο το άρθρο, δεν είδα πουθενά αυτό που λέει ο τίτλος… ενιγουέϊ ;-)

    • Imperium Romanum 330 – 1453

     ΤΟ 5ΑΡΙ ΤΙ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ;

     • DiscussioneR

      Πολλά!

     • Imperium Romanum 330 – 1453

      ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

     • DiscussioneR

      Δεν ήθελα να το πω, απάντησα: «πολλά»…. Η πλήρης απάντηση φέρνει ένα «γαϊτανάκι» στο μυαλό που δε θα ήθελα να το επεξηγήσω ;-)

     • Frank Underwood

      Πενταπρόσταγμα !!!

  • Proud to be Greek

   Την επόμενη φορά.
   Τώρα η τουρκική φρεγάτα απομακρύνθηκε μετα απο παρέμβαση του Κυρπιακού Λιμενικού όπως γράφουν τα σαίτς απο χθές.

   • DiscussioneR

    Φοβήθηκαν μην αναστηθεί ο αντρέας και τη βυθίσει…

 • © Proud to be Greek

  Και το ’74 θα μπορούσε η Κύπρος να είναι φίλη σας αν έβγαζε απο τότε πετρέλαιο και οχι χαλούμι……….

  • Rogue Trooper

   Την επόμενη φορά να προσέχεις τι ζητάς.

   Εξαιτίας σου έφαγα false positive για ένα σχόλιό σου για κλήση από mobile.

   Δε δίνουμε ευαίσθητες πληροφορίες σε τρίτους.

   • Proud to be Greek

    Την επόμενη φορά να μην λες «ειδοποιήστε με» επειδή θα σου ξαναζητήσω το κινητό (εστω και ξέροντας οτι δεν θα το δώσεις και καλά κάνεις)

    Το τι εφαγες κι τι είναι αυτό, ή τι ευαίσθητες πληροφορίες εδωσα, δεν εχω ιδέα.

    • Rogue Trooper

     Σου είπα πως δεν θέλω να με πάρεις τηλέφωνο.

     • Proud to be Greek

      Και ουτε είχα πρόθεση ποτέ, σε βεβαιώνω, και ουτε μου το εδωσες.

      Τα υπόλοιπα δεν τα γνωριζω.

     • Rogue Trooper

      Δεν μπορούσες να περιμένεις να επιστρέψω στον υπολογιστή;

     • Proud to be Greek

      Ασε μας ρε Γίαννη με τα fasle positive σου.
      Tι ακριβώς επαθες??
      Που φταιω εγω΄??

     • Rogue Trooper

      Πήγα να σου απαντήσω σ’ ένα σχόλιό σου και μου βγήκε μήνυμα λάθους detected as spam!

     • Proud to be Greek

      Ε και??
      Είναι ασχετο με αυτα που είπαμε, θα μπορούσε να σου τύχει οποτεδήποτε προς τον οποιονδήποτε.

     • Rogue Trooper

      Τέλος πάντων, θέμα λήξαν.

     • Proud to be Greek

      (δεν υπήρξε ποτέ θέμα αν το καλοσκεφτείς….)

     • Rogue Trooper

      Ακόμα και ο σερίφης αντιλήφθηκε το πρόβλημα με τα false positives.

      https://uploads.disquscdn.com/images/1b6fd5f8ea0d7fadf92123255a8a9e0044bca900f77dfb68817b0887e5aff83a.jpg

     • DiscussioneR

      χαχαχαχαχαχαα Εσυ φταις!

     • Proud to be Greek

      ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!

     • DiscussioneR

      Ναιιιι λολ

     • Doctor

      Ρε Γιαννακη αν δεν του δωσεις τηλ πως θα σε παρει;

     • Rogue Trooper

      Να περιμένει να επιστρέψω στο disqus αν θέλει κάτι.

     • Doctor

      Τελος παντων

  • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

   χαλούμιν!!! …και να ξέρεις το χαλούμιν δεν είναι τυρίν, είναι χαλούμιν!!!

 • Frank Underwood

  Εχει πολύ δρόμο η δουλειά.Μην τσιμπάτε από τίτλους. Και η Τουρκία θα πάρει το μερίδιό της. Στο τέλος πάλι εμείς θα την πατήσουμε….

  • DiscussioneR

   Μη λες τέτοια είπαμε και μας χαλάς το όνειρο

   • Frank Underwood

    Όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε ;

    • DiscussioneR

     Δεν είναι κακό να ονειρεύεται κανείς… Δίνει άλλο χρώμα στη ζωή του ;-)

     • Frank Underwood

      Τέτοια ανεκπλήρωτα όνειρα, το μόνο που φέρνουν στο τέλος είναι μια καταθλιψάρα….

     • DiscussioneR

      Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Όσο ζω τη θυμάμαι να μας συνοδεύει…

     • Frank Underwood

      Γιαυτό και υπάρχουν κάτι πεντα – προ – στάγματα…..για να μας βγάζουν από την κατάθλιψη….και να μας ξαναχώνουν πιο βαθειά…..

     • Spyros Spyropoulos

      Ειναι ωραιο να κανεις ονειρα και ας μην βγουν ποτε αληθινα……….

 • Rogue Trooper

  ΗΠΑ, Γαλλία και ΝΑΤΟ προειδοποιούν Ελλάδα, Ρωσία και Κίνα: «Την επόμενη φορά θα σας βυθίσουμε» – Γαλλοτουρκική απόβαση στην Κύπρο με τις πλάτες των ΗΠΑ!

 • #jesuisahmet

  Φλοράνς η Γαλλία Ούρσουλα η Γερμανία Ρομπέρτα η Ιταλία τι γίνεται ρε παιδιά μας πήραν τον αέρα μου φαίνεται..Πανάρα μαχιμι κράτα γερά

 • τριβέλι Ρόη (Πάνου)
  • DiscussioneR

   Καλώς την!

  • Αντύπα
  • Doctor

   Εγω θελω δυο φιλακια

   • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

    +1000

   • Spyros Spyropoulos

    «Δυο φιλακια ειναι λιγα……»

    • Doctor

    • DiscussioneR

     «Πολύ λίγα….»

  • Spyros Spyropoulos

   Καλησπερα καρδουλιτσα μας!

   • DiscussioneR

    Νάτα νάτααααα!

    • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

     Είναι ιππότης!!! Απαντά με την ίδια προσφώνηση.

   • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

    Γεια σου, Σπυράκο μου…

 • DiscussioneR

  Βρήκατε και τα κάνετε παλιότουρκοι…. Ε ρε και νά ‘ταν ο αντρέας ζωντανός, θα σας το είχε βυθίσει το σαπάκι…

  • Αντύπα

   ο μιμής ο θα θα θα θα θα;

  • ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

   ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΚΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ

   • DiscussioneR

    Αμφιβάλλεις φίλε μου? Το Χόρα δηλαδή πώς το βύθισε ο μεγάλος??…

    • Αντύπα

     γιατί πήρε εντολή απο τ’ αφεντικά του μήπως;

     • DiscussioneR

      Δε μάσαγε ο αντρίκος φίλε, ήταν Ελληνάρας. Μόλις πέρασε μισό μέτρο στη μεριά μας, το βύθισε!…

     • τριβέλι Ρόη (Πάνου)
     • Αντύπα

      Αμερικανάκι που το παιζε τσε γκεβάρας με ζιβάγκο.Μέγας προδοτης εβάλε στο δημόσιο ολη τη μούργα, ροκανίζανε τα πρασινα τρωκτικά ασταμάτητα αυτά πληρώνουμε σήμερα.

     • DiscussioneR

      Υπάρχει και η νέα βέρσιον…. τσε χωρίς γραβάτα. Εκσυγχρονιζόμαστε!!…

     • Mercury

      Και με προγουλάκι και με χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερύκκοκο

     • Αντύπα

      νεα εντίσιον απο τα λιντλ

     • DiscussioneR

      βέρσιον*

     • Spyros Spyropoulos

      Ξεχασες και τα περηφανα γηρατεια που επαιρναν παχυλες συνταξεις απο τα 45!

    • ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

     ΔΕ ΒΥΘΙΣΕ ΤΟ ΧΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

     • Αντύπα

      τα πες όλα

     • ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

      ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΥΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

     • Mercury

      χίλιες θετικές

     • Kostas Brozos

      Σσσς μη σακουσει ο ιων 😜

  • Spyros Spyropoulos

   Οπως βυθισε το «ΧΟΡΑ»…….

  • Mercury

   είσαι ζημιάρης LOL

 • Mercury

  Χάζευα στη σελίδα της NASA το μονοπάτι της ολική έκλειψης του Αυγούστου ( που θα διασχίσει τις ΗΠΑ) και μου ρθε στο μυαλό..

  «These late eclipses in the Sun and Moon portend no good to us.
  Though the wisdom of nature can reason it thus and thus; yet nature finds itself scourged by the sequent effects.

  Love cools, friendship falls off, brothers divide, in cities mutinies, in countries discord, in palaces treason, and the bond cracked ’twixt son and father.
  This villain of mine comes under the prediction – there’s son against father. The king falls from bias of nature – there’s father against
  child.

  We have seen the best of our time. Machinations, hollowness, treachery, and all ruinous disorders follow us disquietly to our graves.»

  King Lear, Act I, scene 2 ( Βασιλιάς Ληρ, Πράξη 1 σκηνή 2η)

  ~ William Shakespeare, English playwright & poet (1564-1616)

  • Αντύπα

   υψηλό το επίπεδο των σχολιαστών

   • Mercury

    Γιατί με κοροϊδεύεις? :( Το ξέρεις οτι υπάρχουν 2 τύποι που πάνε όπου γίνεται έκλειψη και κάποιοι άλλοι στους κυκλώνες? Κάποιοι γοητεύονται να τα βλέπουν αυτά τα φυσικά φαινόμενα

    • Αντύπα

     καλά κάνεις, πλάκα ΣΕ κάνω

     • Mercury

      αα, εντάξει τότε, χαχα. Κι όμως, λες να έχει μια συμβολική ρήξη αυτό το φετεινό , όπως στα λόγια του Βασιλιά ? Αν δείτε, το μονοπάτι κυριολεκτικά χωρίζει τις ΗΠΑ στα 2

     • Αντύπα

      ο αμερικαναετός θα ξέρει

  • Spyros Spyropoulos

   «Βασιλιας Ληρ», ενα απο τα αριστουργηματα του Σαιξπηρ!

   • Mercury

    Δεν τόλμησα καν και καν να μεταφράσω να μην χαλάσει η μαγεία

 • Spyros Spyropoulos

  «Την επομενη φορα θα σε βυθισουμε»……αν ελεχθη πραγματι αυτη η φραση……ειναι υπεροχο!!!

  • DiscussioneR

   Δεν ελέχθη Σπύρο, ξαναβάλε το σπαθί στο θηκάρι…

   • Proud to be Greek

    (η διπλωματική γλώσσα -την οποία δεν κατέχω- οτι εχει να πεί το λεει πλαγίως, και οι δέκτες διπλωμάτες καταλαβαίνουν το νόημα)

    • DiscussioneR

     Σόρρυ αλλά δεν ήξερα ότι το 5ντα ασκεί διπλωματία…. Τον τίτλο του άρθρου σχολιάζουμε…

     • Proud to be Greek

      (μάλλον την ερμηνεύει και δεν είναι το μόνο σαιτ)

     • DiscussioneR

      Καλά, θα περιμένω την επόμενη φορά τότε! (όχι πως δε μπορεί να γίνει) Αλλά η διπλωματία σου έχω ξαναπεί δεν γίνεται μέσα από ΜΜΕ και τρίχες κατσαρές! Σηκώνεις το τηλέφωνο ή στέλνεις τον πρέσβη σου εκεί και του το λέει στα μούτρα. Αιντε που τα θέλετε όλα νιανιά!

     • Spyros Spyropoulos

      ΔΑΣΚΑΛΕ……ΔΑΣΚΑΛΕ…..οργανωσε σεμιναρια το φθινοπωρο………

     • DiscussioneR

      Ρότζερ ;-)

  • Assurbanibal

   Σπυρίδωνα πως πήγε ο υπνάκος?

   • Spyros Spyropoulos

    Σημερα τριωρος….χαχαχαχα

  • Frank Underwood

   Την επόμενη φορά θα σε βυθίσουμε στη σαμπάνια, πιθανότερο.

  • Διγενης ακριτας

   Ελεχθει. Εμμεσως πλην σαφως.

   • Assurbanibal

    Εννοείς τάχα μου τάχα μου?

    • Διγενης ακριτας

     Εννοω. Οτι καταλαβες

    • Proud to be Greek

     Εννοεί «απ’ εξω – απ’ εξω»

 • Lalakis o ηέλιος

  Εγω λεω να τους ριξουν ενα αεροπλανο.

  • skeptomenosellin

   χεχεχεχεεχε

 • Assurbanibal

  Εγώ λέω να ρίξουν ένα χέσιμο γενικότερο για να μην πονάει η κοιλιά τους.

 • Apollon2012

  «Βόμβες» εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου, καθηγητής Άκης Τσελέντης με αφορμή τον χθεσινό σεισμό στην Κρήτη.
  «Σήμερα δέχθηκα απανωτά τηλέφωνα από ΜΜΕ να μιλήσω για τον χθεσινό σεισμό στη Ν. Κρήτη. Τους παρέπεμψα στον κηδεμόνα των σεισμολόγων κ. Σπρίτζη. Προτείνω επίσης η Εθνική Επιτροπή αξιολόγησης σεισμικού κινδύνου να αναδιαμορφωθεί.

  »Να αναλάβει τη προεδρία ο κ. Σπρίτζης και να αντικατασταθούν τα μέλη της (ένα από αυτά είμαι και εγώ) με εισαγγελείς, πολιτικούς, τουριστικούς πράκτορες, μεγαλοξενοδόχους (μη γίνει ζημιά στο τουρισμό…) και μεγαλοεργολάβους. Μόνο αν του στείλω τι προτίθεμαι να πω και μου το επιτρέψει θα βγω. Απ´ ότι έμαθα δεν βρίσκουν σεισμολόγο να αναλύσει το φαινόμενο.

  Ευτυχώς η Δημοκρατία μας και η ακαδημαΐκή ελευθερία πάνε πολύ καλά».

  • DiscussioneR

   Άδικο έχει?

   • Apollon2012

    Οχι! Αλλά νομίζω πως θα έπρεπε να ενημερωθεί ο κόσμος. Εστω με άρθρο. Οσοι μπορούν να διαβάσουν πίσω από τις δηλώσεις του, υπάρχει φαινόμενο σε εξέλιξη και όλα αυτά τα 5άρια δεν είναι μεμονωμένοι σεισμοί αλλά προσεισμοί μεγαλύτερου φαινομένου! Μάλιστα μιας και μιλάει για ενδεχόμενο να πληγεί ο τουρισμός, το φαινόμενο ενός μεγάλου καταστροφικού σεισμού ενδέχεται να λάβει χώρα μέσα στο καλοκαίρι!

    • Mercury

     Ναι

    • DiscussioneR

     Σωστά όσον αφορά το κομμάτι των δηλώσεών του. Πάντα πέφτουν τηλέφωνα «από πάνω» να υποβιβστεί ένα τέτοιο θέμα για τους λόγους που αναφέρει…
     Για την πρόβλεψη δεν ξέρω, δεν είμαι ειδικός.

     • Rogue Trooper

      Οι ΗΠΑ τα πρόβλεψαν όλα και βρήκαν την ευκαιρία να μας κάνουν θεαματική επίδειξη πυγμής και θράσους!

     • DiscussioneR

      Ο Mercury θα καθαρίσει πάλι!

     • Mercury

      Ο Τσακ ο Νόρις δεν είναι τίποτα μπροστά μου.. :P

     • DiscussioneR

      Αυτός μόνο να παίρνει κάμψεις είναι…. Εσύ με την πιπίλα ακόμα στο στόμα έκλεβες δαμάλια λέμε!

     • Mercury

      Είμαι γεννημένο ταλέντο

     • DiscussioneR

      Είσαι γιός θεού, γι αυτό!

     • Mercury

      είμαι και άλλα, πιο σημαντικά

     • DiscussioneR

      Να είσαι φίλε μου!! Να είσαι!! Και προπάντων να είσαι καλά!

    • Rogue Trooper

     Οι τεκτονικές επιθέσεις ήταν αμερικανικές απειλές για αντίποινα αν τολμήσουμε να πειράξουμε τους Ούννους!

  • Proud to be Greek

   Εγιναν και πολλοί σεισμοί χθες στον Κορινθιακό

  • Mercury

   φοβερή απάντηση!!!

  • Αντύπα

   καλά είπε εχουν μείνει κάποιοι αδιόριστοι συριζαίοι-ες συγγενείς και γκόμενοι-ες , ας τα βολέψουν κι αυτά τα παιδιά κάπου εκεί…

   • Spyros Spyropoulos

    Ενοια σου…..κανενας συριζαιος δεν παει χαμενος……..

  • Rogue Trooper

   Δεν ήξεραν πως προηγήθηκε αμερικανικό τρομοτελεσίγραφο για τη κυπριακή ΑΟΖ;

   • Mercury

    απαντήσαμε με απόσπασμα από τον Βασιλιά Ληρ για τις ΗΠΑ ήδη

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  Οι Αόρατοι ασκητές του Αγίου Όρους: Θρύλος ή πραγματικότητα;

  Πολλοί θα έχουν ακούσει ή διαβάσει έστω και μια διήγηση για τους «αόρατους Ερημίτες» του Άθωνα…

  Άλλοι τους ονόμασαν «αόρατους ασκητές», άλλοι «γυμνούς ασκητές», άλλοι «μυστικούς γέροντες», άλλοι πάλι «αφανείς αναχωρητές».

  Πρόκειται για ομάδα ασκητών, οι οποίοι είναι εφτά, κατ’ άλλους δώδεκα
  και κατ’ άλλους δέκα, οι οποίοι διατρίβουν στις ερημικότερες περιοχές
  της αθωνικής ερήμου και είναι αόρατοι από τα μάτια των ανθρώπων.

  Εμφανίζονται μόνο σ’ όποιον αυτοί θέλουν ως επί το πλείστον απλό και
  απονήρευτο μοναχό ή και σε ευσεβή και ευλαβή προσκυνητή που έχει καθαρό
  και χριστιανικό βίο. Εδώ πρέπει να μεταφέρω κάποια υποσημείωση ενός
  σύγχρονου συγγραφέα μοναχού (Από το βιβλίο του μοναχού Ιωσήφ Διονυσιάτου
  «Ο Γέρων Αρσένιος ο Σπηλαιώτης», 2002) περί των μυστηριωδών αυτών
  ασκητών που την βρήκα την πιο κατάλληλη σε περιεκτικότητα και περιγραφή
  και την πιο σύντομη για το θέμα αυτό:

  «Γυμνοί ασκητές: Κατά την μακραίωνη ιστορία του Αγίου Όρους υπάρχει η εξής παράδοσις.

  Μια ομάδα ασκητών τον αριθμόν επτά (κατ’ άλλους δώδεκα), ζουν με άκρα
  άσκηση, με μοναδικό έργο την αδιάλειπτη προσευχή υπέρ όλου του κόσμου.
  Έχουν λάβει ειδική χάρη από τον Κύριο να ζουν άοικοι και γυμνοί και να
  είναι αόρατοι από τους οφθαλμούς των ανθρώπων».

  Το διαβάσαμε από το: Οι Αόρατοι ασκητές του Αγίου Όρους: Θρύλος ή πραγματικότητα; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/07/blog-post_572.html#ixzz4n0hlKkuo

 • Spock

  την επομενη φορα δεν θα ξαναυπογραψω συμφωνια για μεταφορα τεχνολογιας και αγορα του συστηματος MEADS

  • Rogue Trooper

   Και πολύ καλά θα κάνεις!

   • Mercury

    εσύ δεν έσβησες το λογαριασμό σου ή σας μπερδεύω ακόμα?

    • DiscussioneR

     Ξύνεσαι να σου ξαναπεί για τα δαμάλια εσύ χαχαχαχα

     • Mercury

      Τον έσβησε και τον ξανάκανε? Θέλω εξηγήσεις

     • Rogue Trooper

      Έφυγα προσωρινά από το disqus για να καθαρίσω το προφίλ μου από τα false positives για spam.

     • Mercury

      τα πχια??? :o

     • DiscussioneR

      Ωχούυυυυυ! Αστο λέμε ;-)

     • Mercury

      δεν μπορεί να έχω τόσα κενά, πρέπει να τα αναπληρώσω. Θα με βαρεθεί το γκοογκλε σήμερα

     • DiscussioneR

      Ναι, αλλά άστο τώρα…. ;-)

     • Mercury

      έχω πηγαία περιέργεια λόγω φιλομάθειας

     • DiscussioneR

      Πηγαία να έχεις, τις πηγές σου να προσέχεις να είναι κατατοπιστικές και σαφείς ;-)
      (Αν δεν πιάσεις και αυτό, τότε παραιτούμαι χαχα)

     • Mercury

      το πχιασα αυτό :P

     • Mercury

      τον εσυμπάθησα μωρέ…

  • skeptomenosellin

   Γιατί? Κακό είναι να μεταφέρεται στη χώρα τεχνογνωσία? :-)

   • Spock

    σε πια χωρα αναφερεσαι?

    • skeptomenosellin

     Την ίδια ερώτηση θα σου έκανα και εγώ…
     Για την Ελλάδα δεν μιλάμε?
     Για άλλη χώρα μιλάς?

     • DiscussioneR

      Μιλάει με διαστημικά δεδομένα ο διαστημάνθρωπος Χάρη ;-)

     • skeptomenosellin

      Ήρεμα βρε πειραχτήρι… :-)

     • DiscussioneR

      χαχαχαχαα ήρεμα το είπα, δε βλέπεις το νικ του?

     • skeptomenosellin

      Το είδα. Αλλά θυμάσαι το χαρακτηριστικό του Σποκ?
      Ψυχρή λογική… Ακόμα και τα συναισθήματα από εκεί τα περνούσε…. :-)

     • DiscussioneR

      Δεν το εμβάθυνα τόσο Χάρη ;-)

     • Spock

      θετικη γιατι αναγνωριζεις την αξια μου…..χεχεχε

     • Spock

      για την τουρκια μιλαω και το παραμυθι που πουλαγε με τις πλατες των Ρωσσων περι S400….και καποιοι εδω οταν τα εγραφα μου απαντουσαν….βιρτσουαλ

     • skeptomenosellin

      χαχαχαχα.
      Είπες για αγορά του συστήματος Meads αλλά δεν διευκρίνισες ποιος θα αγόραζε…
      Αν μπορείς να το κάνεις φυσικά και πρέπει…
      Όσο για το βίρτσουαλ ζητώ ταπεινά συγνώμη… ;-)

     • Spock

      σε πειραζω καλε μου φιλε…

     • skeptomenosellin

      Το κατάλαβα… ;-)

 • ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

  ΑΝ ΠΥΡΟΔΟΤΗΘΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΠΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?

  • Spock

   θα μπει σε τροχια η Κυπρος

   • ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΌΞΥΛΟ?

    • Spock

     αναλογα τους MT ολα γινονται, εμεις ναμαστε καλα…

    • Kostas Brozos

     Παρεπιπτοντως ειναι το δευτερο ισχυροτερο στον πλανητη μετα το yellowstone και καλο ειναι να μην ενεργοποιηθει ποτε ξανα, αν δεν θες να δεις την χωρα μας να βουλιαζει κατω απτην θαλασσα

 • ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

  ΠΑΩ ΝΑ ΜΖΕΨΩ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΕ Η ΜΕΔΟΥΣΑ

  • Mercury

   δεν σας έπιασε ακόμα? το παράξενο, η βροχή είναι χειμωνιάτικη, όχι καλοκαιρινή μπόρα

   • ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

    ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ

   • Frank Underwood

    Όντως χειμώνας….

    • Mercury

     φέρνει κακή διάθεση επίσης, ολημερίς είμαι στην γκρίνια και στην νύστα

     • Frank Underwood

      Και εγώ το ίδιο αλλά μόλις πέφτω, φεύγει ο ύπνος…

     • Mercury

      Ναι, κάπως έτσι. Κανα καιρικό φαινόμενο να μας γυρίσει το μάτι υπάρχει? Όσο είμαστε έτσι γίονται πολλά εις βάρος μας

     • DiscussioneR

      Τί είπες τώρααα!!!! Δεν ξέρω αν το είπες έτσι τυχαία, αλλά υπάρχει!! Όμως είναι απρόβλεπτοι οι νόμοι της φύσης για να ξέρουμε πότε θα χτυπήσει!…

     • Mercury

      τυχαία ( αν και η τυχαιότητα δεν είναι πάντα τυχαίο πράγμα, τέλος πάντων) ποιο είναι αυτό?

 • Alexander the Greatest

  Σαν πολυ αποτομα δεν βγηκε η Ρωσια απο το θεμα «Κυπρος-ενεργεια»; Θυμαμαι οχι πολυ καιρο πριν, διαβουλευσεις με Ρωσους, σχεδια για εξορυξεις και αγωγους, εμπορικες και αμυντικες συμφωνιες, και ενα σωρο αλλα. Και ξαφνικα εμφανιζεται απο το πουθενα η Γαλλια να στελνει πλατφορμα, πολεμικα, να εγγυαται την ασφαλεια της Κυπρου, κλπ. Τι ξαφνικη στροφη ηταν αυτη; Μηπως πληρωνουν τα κολλητιλικια με τους τουρκους οι Ρωσοι;

  • Proud to be Greek

   Καθόλου ξαφνικά δεν εμφανίστηκε η Γαλλία.
   Για να ερθει το γεωρτύπανο η TOTAL είναι εμπλεγμένη χρόνια σε διαγωνισμούς και τρισδιάστες έρευνες κτλ.

   • DiscussioneR

    Ναι, όσον αφορά το πρώτο σκέλος του σχολίου όμως, σα να έχει ένα δίκιο ε? ;-)

    • Proud to be Greek

     Εχει.

   • Alexander the Greatest

    Θυμαμαι καπου καπου να ακουω για την total, αλλα οχι σε τετοιο βαθμο ωστε να λες οτι θα προχωρησουν μαζι τους. Αυτα που διαβαζα για τους Ρωσους με την Κυπρο ηταν τα δεκαπλασια….

    • Proud to be Greek

     Ασε τους ρώσους στην υσηχία τους.
     Παίζουν σκάκι και δεν θέλουν να τους ενοχλεί κανείς..

     • DiscussioneR

      λολ (ξανά)

     • DiscussioneR

      ησυχία*

     • Alexander the Greatest

      Καλα κανουν αλλα το σκακι ειναι και λιγο αργο σαν αθλημα. Θελει καμια φορα και μια f1, να τρεξεις, να διεκδικησεις…με την υπερβολικη σκεψη, σε φαγαν οι αλλοι….

     • Proud to be Greek

      Συμφωνώ.
      Οι ρώσοι θα υπάρχουν στο αιγυπτιακό Zor

      (το επόμενο γεωρτύπανο που θα πάει σε κανέναν χρόνο ή λιγότερο στα βυθοτεμάχια 5&6 θα είναι της Exxon Mobil___στο λέω για να ην τους δείς μπροστά σου ξαφνικά)

  • ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ

   ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΤΙΛ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

 • Proud to be Greek

  Οπως (τελικά σωστά) είκαζα χθές υπάρχει και αλλη ζωνη ασφαλείας και αυτή είναι η ακίνα των 500 μέτρων απο το πλοίο όπου εκεί αρχίζουν τα προειδοποιητικά ή μη πυρά.

  • DiscussioneR

   Το είχε γράψει και το 5ντα αυτό…. νομίζω ο καπούλας

   • Proud to be Greek

    Δεν το είχα διαβάσει, τώρα το διάβασα…..δίπλα.

    • DiscussioneR

     Ωραία, στο λέω εγώ. Εδώ μέσα το είχα διαβάσει αλλά δε θυμάμαι σε ποιό άρθρο…

     • Kostas Brozos

      Σε 2-3

 • American Eagle

  Τα Αμερικανικα κοιτάσματα της Κύπρου είναι ασφαλή και δεν θα αφήσουμε τους Τούρκους να παρεμποδισουν την γεώτρηση. Το υπερσύγχρονο πυρηνοκινητο αεροπλανοφορο USS George H.W. Bush βρίσκεται στην περιοχή για να επιβάλλει την τάξη και να προασπισει τα συμφέροντα μας. Οι Τυχεροί Κύπριοι εκτός της εδαφικής ακεραιότητας που τους εγγυωμαστε θα έχουν και extra απολαβές μερικά βαρέλια πετρελαιου για τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα. Το ίδιο φυσικά θα συμβεί και με τα κοιτάσματα μας στο Αιγαίο τα οποία θα αρχίσουμε πολύ σύντομα να εκμεταλευομαστε. God Bless American Empire.

  • τριβέλι Ρόη (Πάνου)
  • Spyros Spyropoulos

   Χαχαχαχαχα…..τελικα πρεπει να εισαι τελειως ανωμαλο και σαδομαζοχιστικο ατομο!

  • Proud to be Greek

   ΑΡΕΣΕΙΣ ΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ!!!!!

   • DiscussioneR

    Βάλτου θετικές Γιώργη!

    • Proud to be Greek

     Θα ηθελα να του βάλω και μερικές «περίεργες» αλλα δεν είμαι στο σπίτι.

     • DiscussioneR

      χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  • Mercury

   «What has been is done»……»A destiny that must find its redemption» Επιλεγμένες φράσεις από μια απάντηση φίλου Αμερικάνου ( όχι μούφα και τρολ, αληθινού) σε μια κουβέντα που αρχίσαμε για την επόμενη μέρα των ΗΠΑ ( ως το 2019)

  • Γιώργος fs.

   Αμερικανοπούλι είσαι αδιάβαστο!!
   Μιλάμε για φυσικό αέριο και όχι βαρέλια πετρελαίου!!😆😆😆😃😅

   • Mercury

    πες του επίσης οτι την βγάζουν και χωρίς πετρέλαιο τον χειμώνα στην Κύπρο

    • Frank Underwood

     Χρειάζεται για εντριβές.

  • Frank Underwood

   Μέγα αστειάτορα, τι θα κάναμε χωρίς εσένα ;

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Καλως την οδοντόπαστα της αμερικλανίας !
   Η αεροπλανοφοροκουράδα σας καλή είναι… οι ναύτες του γλυκού νερού εκεί πάνω όμως, είναι εντελώς άναυτοι.
   Χρειάστηκαν καμιά δεκαριά να λύσουν την υδροφόρα που τους πήγαμε από πάνω τους στις 05 του μηνός ξημερώματα που φεύγανε & κόντεψαν να πνιγούν οι μισοί με ένα 6αράκι που φυσούσε…!
   Και φυσικά λύσαμε εμείς από κάτω καουμπόϊκα !
   Για τα μπάζα είναι το ναυτικό σας, αλήθεια στο λέω…
   Γι αυτό πάντα στις κοινές ακήσεις μας μαζί σας, σας βάζουμε τα γιαλιά… & στο ναυτικό & στην αεροπορία !
   Περαστικά…!

 • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

  10 «ρατσιστικές», «σεξιστικές», ‘ξενοφοβικές» και «ομοφοβικές» χώρες που αγνοούνται από τους αριστερούς (γιατί άραγε;)

  http://redskywarning.blogspot.gr/2017/07/10.html

 • Captain Wanted

  NAP Patrol Craft 35 :
  Το Ελληνικό ταχύπλοο περιπολικό σκάφος που δεν θα αποκτήσει η Ελλάδα

  https://uploads.disquscdn.com/images/b8f0af6f22d0845d278ec5744421122cd176fc9f50ff43b4a2445ccf89f0df40.jpg
  Την σχεδίαση μιας νέας αναβαθμισμένης έκδοσης του ταχύπλοου σκάφους NAP 35 ολοκλήρωσε η Ναυπηγική εταιρεία NAP ENGINEERING.

  Η νέα προσπάθεια αποσκοπεί στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων του αρχικού σχεδίου την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και την τροποποίηση της πρύμνης του σκάφους για την μεταφορά ενός μικρού ταχύπλοου σκάφους μεταφοράς ανδρών των ειδικών δυνάμεων.

  Το Ελληνικό σκάφος Patrol Craft 35, έχει µήκος 35 µέτρα, πλάτος 6,6 µέτρα, βύθισµα 1,24 µέτρα και εκτόπισµα 115 τόνους µε πλήρες φορτίο. Για την διατήρηση του εκτοπίσματος του σκάφους σε χαμηλό επίπεδο το σκάφος προβλέπεται να ναυπηγηθεί από κράμα αλουμινίου (Aluminum 5083).

  Το προωστικό σκεύος του σκάφους αποτελείται από δύο κινητήρες diesel MTU 16V 4000 των 3.650 ίππων ή εναλλακτικά των κινητήρων diesel Caterpillar 3516C διασυνδεδεμένους με υδροωθητές (Waterjet) της εταιρείας Rolls-Royce Kamewa 50A3.

  Το παραπάνω προωστικό σκεύος επιτρέπει στο σκάφος να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων και 33 κόµβους σταθερή επιχειρησιακή ταχύτητα. Επιπλέον το πλοίο διαθέτει δύο γεννήτριες των 75-80Kw και δεξαµενή καυσίµου µε χωρητικότητα 24.000 λίτρα.
  H Συνέχεια εδώ για όσους ενδιαφέρονται
  http://www.viadiplomacy.gr/nap-patrol-craft-35-elliniko-tachiploo-peripoliko-skafos-pou-den-tha-apoktithi-apo-tin-ellada/

  • Proud to be Greek

   Εχουν ηδη ναυπηγηθεί τέποια σκάφη για τα ΟΥΚ

   • Captain Wanted

    Πάλι καλά..
    Για το λιμενικό πάντως θα ήταν οτι πρέπει

   • brοukios

    ΟΧΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΩΣ.

    • Proud to be Greek

     Για τις Ομαδες Υποβρύχιων Κατασροφών και μάλιστα δωρεά καποιων εφοπλιστών.

     • brοukios

      ΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟ ΩΚΕΑΛΟΣ ΑΝ. ΘΥΜΑΜΑΙ. ΚΑΛΑ.
      ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΠΗΡΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

      Κ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΗΡΕ 6 ΑΠΟ ΚΡΟΑΤΙΑ

     • Proud to be Greek

      Οχι.
      Λεω για αλουμινένια καταδρομικά σκάφη που χρησιμοποιούν τα ΟΥΚ μας.

     • brοukios

      ΜΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΦΩΤΟ Η ΛΙΝΚ
      ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΑ
      ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΗΡΑΜΕ Κ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΩΚΕΑΛΟΣ Ή ΩΚΥΑΛΟΣ

     • Proud to be Greek

      Βρήκα το ΩΚΥΑΛΟΣ – δεν ξερω αν είναι αλουμινένιο, εγώ μιλώ για αλουμινένια δωρεά ελλήνων εφοπλιστών.
      Θα σου πως σε λίγο – ψάχνω (και δεν είναι σπίτι που πιθανότατα θα εχω κρατήσει τον σύνδεσμο)

     • Proud to be Greek

      Αλουμινένιο είναι και το ΩΚΥΑΛΟΣ

     • brοukios

      ΝΑΙ. Κ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ

     • brοukios

      ΕΧΩ ΔΕΙ. ΠΑΛΙΑ ΚΑΤΙ ΣΛΑΦΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΑΝ ΛΕΣ ΑΥΤΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ

     • Proud to be Greek

      Αυτά λέω.
      Αλουμινένια – δωρεά

     • Tapantaolare

     • brοukios

      ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ.

     • Tapantaolare

      Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω προγραμμάτων το 2015 το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή θα διαθέτει συνολικά τα ακόλουθα σκάφη (κατηγοριοποίηση με βάση το μήκος του σκάφους)
      • 3 ΠΑΘ τύπου Sa’ar-4 (διαστάσεις 58×7,62×2,65 μέτρα, εκτόπισμά 400 τόνοι, μέγιστη ταχύτητα 34,5 κόμβοι),
      • 1 ΠΑΘ τύπου DAMEN STAN PATROL 5509 (58×9,55×2,9 μέτρα, μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβοι)
      • 1 ΠΑΘ τύπου Europatrol-250 Mk.1 (47,3×7,5×2,4 μέτρα, εκτόπισμά 255 τόνοι, μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβοι),
      • 6 περιπολικά σκάφη POB- 24G (24,60×6,20×1,7 μέτρα, μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβοι),
      • 6 (με πιθανή την απόσυρση τους) Abeking & Rasmussen, κλάσης Δήλος (29x5x1,7 μέτρα, εκτόπισμά 86 τόνοι μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβοι),
      • 3 παράκτια περιπολικά σκάφη τύπου Javelin-74 (19,2×4,71×0,91 μέτρα, εκτόπισμά 27 τόνοι μέγιστη ταχύτητα 50+ κόμβοι),
      • 16 παράκτια περιπολικά σκάφη τύπου Lambro-57 Panther Mk.II (19,2×4,71×0,91 μέτρα, εκτόπισμά 27 τόνοι, μέγιστη ταχύτητα 50+ κόμβοι),
      • 19 παράκτια περιπολικά σκάφη τύπου Lambro-57 Panther Mk.I (18,2×4,68×0,92 μέτρα εκτόπισμά 28 τόνοι, μέγιστη ταχύτητα 44 κόμβοι) και
      • 11 παράκτια περιπολικά σκάφη τύπου Lambro-53 Guardian (16,8×4,68×1,42 μέτρα, εκτόπισμά 21 τόνοι, μέγιστη ταχύτητα 33 κόμβοι)
      • 3 παράκτια περιπολικά σκάφη τύπου CB-90HCG (16,6×3,8×0,8 μέτρα, εκτόπισμα 18,5 τόνων, μέγιστη ταχύτητα 45 κόμβοι)
      • 2 ταχύπλοα σκάφη ειδικών δυνάμεων τύπου Mil 38, με μήκος 11,58 μέτρα, εκτόπισμα 7 τόνων, μέγιστη ταχύτητα 50-55 κόμβων
      • 2 ταχύπλοα σκάφη ειδικών δυνάμεων τύπου Mil 40, με μήκος 12,19 μέτρα, εκτόπισμα 7 τόνων, μέγιστη ταχύτητα 50-55 κόμβων
      • 2 ταχύπλοα σκάφη ειδικών δυνάμεων τύπου Magna Onda, με μήκος 11,7 μέτρα, εκτόπισμα 5,4 τόνων μέγιστη ταχύτητα 52 κόμβοι
      • 2 ταχύπλοα σκάφη ειδικών δυνάμεων τύπου Super Onda, με μήκος 8,6 μέτρα, εκτόπισμα 2,8 τόνων, μέγιστη ταχύτητα 52 κόμβοι

     • brοukios

      ΝΑΙ ΦΙΛΕ. ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΥΚ.
      ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΕ ΞΕΝΗΣ

     • Proud to be Greek
     • Tapantaolare

      Τα nemesis θα εννοεις https://www.youtube.com/watch?v=GYPVKsmO9SU

     • DiscussioneR

      Σφαίρα πάει το αλουμινάτι λέμε!!

     • DiscussioneR

      Μετά το 2:25′ όμως μας το χαλάει λιγάκι… Γι’ αυτό το έχουμε??

     • paris georgiou

      Ολα καλα; κοιμηθηκες πάλι με εφιαλτες;

     • DiscussioneR

      Καλώς τον Πάρηηηηη!!! Όλα οκ φίλε, το μπεμβε χάσαμε τώρα…

     • paris georgiou

      Εχει τα τηλέφωνα κλειστά, λες να έγινε κατι;

     • Jorge Melissa

      »ΩΚΥΑΛΟΣ»

     • brοukios

      ΣΩΣΤΟΣ. ΕΠΑΙΖΕ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΩΚΕΑΛΟΣ Κ. ΩΚΥΑΛΟΣ

 • Captain Wanted

  «Λύσσαξαν» με τη Σχολή ορυκτών πόρων Κρήτης στο Παιδείας!

  αρακολουθώ με ενδιαφέρον τις προσπάθειες του υπουργού Παιδείας να «αναθεωρήσει» τα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο προτεινόμενο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις» και ειδικότερα το προτεινόμενο άρθρο 5 του νομοσχεδίου με τίτλο «Ίδρυση, συγχώνευση, κατάτμηση, μετονομασία, κατάργηση και μεταβολή έδρας Α.Ε.Ι».

  Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος
  Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης
  Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων

  Ελπίζω ο τωρινός υπουργός Παιδείας να μη πέσει στην παγίδα στην οποία έπεσαν και άλλοι «συνάδελφοί» του στο παρελθόν όταν απέτυχαν να διαγνώσουν τη γεωπολιτική και στρατηγική διάσταση ορισμένων θεμάτων της Παιδείας… π.χ. ας θυμίσουμε πως ορισμένοι κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας στο παρελθόν, μεταξύ των ετών 2010-2014 διέρρεαν (;) πως η Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης θα έπρεπε να κλείσει.
  H Συνέχεια εδώ για όσους ενδιαφέρονται
  http://www.defence-point.gr/news/?p=181481

 • Captain Wanted

  (ΑΣΧΕΤΟ)
  Για οσους ενδιαφέρονται & δεν το ξέρουν
  ερτ2 τώρα Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου
  Καταδύσεις – 10μ. συγχρονισμένες γυναικών

  • brοukios

   ΠΑΛΙ ΛΩΚΑΡΑΚΙΑ ΒΛΈΠΕΙΣ ΡΕ ΑΛΗΤΗ?

   • Captain Wanted

    ΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧα

 • conan

  θα στειλουν και λεγεωναριους να υπερασπιστουν τα συμφεροντα της γαλλιας?

 • #jesuisahmet

  Ότι πει η τεκνατζού η πριζίτ θα γίνει αυτή κάνει κουμάντο.

  • Γιώργος fs.

   Είναι μαζί μας ή κυρία;

   • #jesuisahmet

    Ιδέα δεν έχω αλλά αυτή κινεί τα νήματα

    • Γιώργος fs.

     Πάντως εμείς στηρίζουμε Μελάνια και Ιβάνκα!!😄😉😂

     • #jesuisahmet

      Η μελάνια θα μου ταίριαζε περισσότερο πιστεύω είναι πιο ώριμη.

     • Γιώργος fs.

      Φίλε Αχμέτ…. δεν επεμβαίνουμε σε αισθητικές προτιμήσεις!!!😆😃😅

     • #jesuisahmet

      Ε ναι δεν θα μαλωσουμε κιόλας

     • paris georgiou

      Γειά σου φίλε μου Αχμετ

     • #jesuisahmet

      Καλησπέρα φίλε μου Πάρη!

     • Γιώργος fs.

      Πότε δεν μαλώνουν οι φίλοι!!

     • paris georgiou

      Γιωργαρε

     • Γιώργος fs.

      Καλησπέρα φίλε Πάρη!!

     • paris georgiou

      Ο Αλλος κλειστά τηλέφωνα αγνοείται η τύχη του

     • Γιώργος fs.

      Μας τον έφαγε η κακούργα η πεθερά!!😆😆😆

     • paris georgiou

      Ο Alfisti τον έφαγε

   • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

    Εμείς την πισωστηρίζουμε πάντως !

 • Spock

  τον Μακρον μου και τον Κοντον μου μεσα…….

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Ελλάς – Γαλλία Συμμορία, όλοι στην ίδια ναυμαχία !

 • /Νώντας/

  το κάνουμε και μόνοι μας Εμμανουέλ, ευχαριστούμε πολύ…

  «είναι δικοί μας» όπως θα έλεγε και ο Οβελίξ ο Γαλάτης

  http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/field/image/asterix-obelix.jpg?itok=rzFavLM7

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Λε βυθιζάν ντε μεμετίκ, αβέκ κουσόν λα μπουρμπουλίθρ…!

  • Spock

   ζαμε ζαμε ζαμε μεμετικ αμι

   • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

    Ο βρε λα μπούς ντε λα τριμπουσιόν !

    • Spock

     βουλε βου κουζε αβεκ ερντο ?

     • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

      Α σουυλτάν-μερεμέτ ντε λα μπουντρούμ !

     • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

      Ας μην γράφουμε άλλο στα γαλικά, υπάρχουν γαλλοροδέλες κατάσκοποι στο site που μας παρακολουθούν !

     • Spock

      σωθηκανε με τα «γαλλικα» μας

 • brοukios

  ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΝΑ. ΚΑΝΕΙ ΡΕΣΑΛΤΟ ΜΕ ΕΛΙΚΌΠΤΕΡΟ Η ΠΙΛΟΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ.

  • Captain Wanted
   • Γιώργος fs.

    Ωραίο….Καπετάνιε!!

   • brοukios

    ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΓΟΥΡΑ. ΜΕΤΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

   • paris georgiou

    Οπως παντα εγραψες Καπτεν

    • brοukios

     Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ
     Κ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΣΑΗΤ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟ

     • paris georgiou

      Το ξέρω οτι δεν παίζεται εχουμε κάνει κάμποσα ξενύχτια κάμποσα χρόνια

     • brοukios

      ΑΑΑΑΑΑ
      ΓΝΩΡΙΖΕΣΤΕ? ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΥ ΤΙΜΗ

     • paris georgiou

      Ναι

   • ASVOS

    Κοκορετσι?

    • Captain Wanted

     Ναι..
     Μολις βγήκε απο την σούφλα..

   • Spock

    ηξερα για φορμες αντιg τωρα βγηκαν και φορμες αντιKg?

 • brοukios

  ΟΣΟ ΠΑΕΙ Κ. ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ. ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

  τέως Αντιδήμαρχος Μελιγαλά Ηλίας Ντονάς, κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατά τις συνεδριάσεις της 7ης και 13ης Ιουλίου.
  Ο κος Ντονάς εξιστόρησε τα όσα είδε στο Μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας στις 15 Σεπτεμβρίου 2013 και ειδικότερα είπε ότι είδε συμπεριφορές που θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει απρεπείς, αλλά δεν είδε να γίνονται επεισόδια ούτε να υπάρχει χρήση βίας.
  Ο ίδιος παρέμεινε στον χώρο της Πηγάδας μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και κανένας δεν κινήθηκε εναντίον του. Ιδιαιτέρως τόνισε μάλιστα ότι δεν έχει δει ποτέ του «τάγματα εφόδου» και δεν γνωρίζει τι είναι αυτό.
  Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
  «Π: Πού κατοικείτε κύριε μάρτυρα;
  Μ: Στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας.
  Π: Και με τι ασχολείστε;
  Μ: Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι.
  Π: Ειδικότερα;
  Μ: Ελαιοτριβεία…
  Π: Με τα κοινά ασχολείστε; Τώρα;
  Μ: Ήμουν αντιδήμαρχος, τώρα δημοτικός σύμβουλος.
  Π: Διατελέσατε αντιδήμαρχος πότε;
  Μ: Αντιδήμαρχος ήμουν από το 11 μέχρι το 14.
  Π: Όταν δήμαρχος ήταν;
  Μ: Ο κύριος Μπάμης Φίλιππας…
  Π: Αναφερθείτε στο μνημόσυνο που έγινε το 13…
  Μ: Την ημέρα του μνημοσύνου , όπως κάθε χρόνο, γιατί από την όλη την περιοχή εκεί, τα περισσότερα σπίτια έχουν και κάποιο θύμα εκεί στην Πηγάδα και βρισκόμαστε και εγώ λοιπόν πριν γίνω δημοτικός σύμβουλος, πάμε εκεί την ημέρα αυτή να ανάψουμε ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων. Όπως και εκείνη την χρονιά ως αντιδήμαρχος βρέθηκα εκεί.
  Κάποια στιγμή, την ώρα που πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος, σε κάποια στιγμή είπε «εμείς εδώ στην περιοχή λέμε την λήθη σε αυτό, δηλαδή πρέπει να το ξεχάσουμε και δεν θέλουμε να το ανασκαλεύουμε εμείς που ασχολούμαστε με τα δημοτικά»…
  …εκείνη την στιγμή ο κύριος Παναγιώταρος, με τον κύριο Κασιδιάρη, ο Παναγιώταρος του είπε τι είναι αυτά που μας λες ρε καραγκιόζη, είστε διορισμένη δημοτική αρχή» κλπ. Του πήρε το μικρόφωνο από το αναλόγιο και έγινε ένα ψιλομπέρδεμα.
  Π: Πριν από αυτό ακούστηκε η φωνή κάποιου από τους άλλους, κάποιος από τους συγκεντρωμένους είπε κάτι προς τον δήμαρχο;
  Μ: Γενικά ακουστήκανε κάποια «τι είναι αυτά που μας λες»
  Π: Πριν το μικρόφωνο. Πριν από αυτό που είπατε ότι ο βουλευτής Παναγιώταρος πήρε το μικρόφωνο και τα λοιπά, ακούστηκε κάτι άλλο; Απηύθυνε κάποιος κάτι προς τον δήμαρχο;
  Μ: Κοιτάξτε να δείτε τώρα ,σε ορισμένους δεν αρέσει αυτό που λέει κάποιος.
  Π: Λέω εφόσον ήσασταν εκεί .
  Μ: Ναι ,ακούστηκαν διάφορα ,φυσικά ακούστηκαν από τον όχλο κάτω…τι είναι αυτά που μας λες. Και ξεκινάει ξέρω γω ….και παίρνει το μικρόφωνο από τον δήμαρχο , …., έγινε μία αναμπουμπούλα θα έλεγα, να την πω μια αναμπουμπούλα… Φυσικά δεν επανήλθε πάλι, ο δήμαρχος…
  Εις: Εκείνη την ημέρα στην εκδήλωση υπήρξε βία;
  Μ: Βία δεν μπορούμε να πούμε, να πούμε όμως ότι… εγώ θα πω με την κοινή λογική ότι είχανε μία απρεπή συμπεριφορά.
  Ε: Ήτανε λεκτική;
  Μ: Λεκτική, εγώ δεν είδα δηλαδή ούτε μαχαίρια να βγάζουνε, ούτε πιστόλια και δεν είδε και κανένας άλλος να μου πει, ούτε είδε κάποιος άλλος.
  Ε: Χτυπήθηκε κάποιος;
  Μ: όχι. Στο μικρόφωνο μόλις πάρθηκε ….έγινε ας πούμε σπρώξιμο και τίποτε περισσότερο, σπρωξίματα, σπρωξίματα μεταξύ τους…
  Δ (συνήγορος πολιτικής αγωγής): Μέχρι εκείνη την ημέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2013 είτε ο ίδιος με τα μάτια σας είτε από τα ΜΜΕ είχατε ενημέρωση για τη δράση των ταγμάτων εφόδου;
  Μ: Ούτε τότε γνώριζα, ούτε και σήμερα. Δεν τα έχω δει. Ούτε το 2013 ούτε μέχρι σήμερα.

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dikh-chrushs-aughs3#ixzz4n0yzVOjK

 • Captain Wanted

  Αυτό εδώ κοιτάξτε..
  ΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧα
  https://uploads.disquscdn.com/images/439b1f99e35e323e8f6db51fc942486ad5709b786b7e9d8176761d51d8716d60.jpg

 • ASVOS

  Tωρα αρχιζει ο κλοιος να στενευει γυρω απο τον κιοπεκ(σκυλο) Ερντοκ

 • Αντύπα
 • Αντύπα

  • ASVOS

   Μηπος ο Ηλιας ειναι ο κασιδιαρης της προφητειας του Αγιου Κωσμα Του Αιτωλου?

 • Captain Wanted

  Στον τελικό των καταδύσεων γυναικών.
  Γίνεται το έλα να δείς.
  Μέχρι η βόρειος κορέα έχει μπεί στα μετάλλια τρίτη είναι αυτήν την στιγμή..

 • Assurbanibal
  • Captain Wanted

   Καμία ταβέρνα έπρεπε να λέει..
   ΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧαΧα

  • paris georgiou

   Ο Παναρας παίζει να είναι σε δίαιτα

 • Γιώργος fs.

  Έχουν ξεφύγει εντελώς οι αριστεροί μπαχαλάκηδες!!
  Απίστευτο: Κουκουλοφόροι έδειραν τουρίστα επειδή ψώνιζε… Κυριακή

  • Captain Wanted

   Αφού ξέρουν οτι δεν θα τους κάνουν τίποτα..
   Οτι γουστάρουν κάνουν..
   Κράτος είναι πλέον,με τον ΣΥΡΙΖΑ επάνω..

  • Αντύπα

   κόκκινη τρομοκρατία λέμε!

   • Γιώργος fs.

    Οι πατεράδες υπουργοί και τα παιδιά τους μπαχαλάκηδες!!

  • Proud to be Greek

   Οι κουκουλοφόροι θα εδερναν τουρίστες και επι Κούλη που θα ηταν πολύ πιο πρόθυμος να εφαρμόσει το μέτρο, και το οποίο αν κυβερνούσε θα είχε εφαρμοσθεί προ καιρού και ανευ αντιλογίας.

 • Αντύπα

  Ηριάννα Β. Λ. γιατί μόνο οι αχρηστεροί έχουν δικαίωμα στην ανωνυμία.

 • Captain Wanted

  Στο Καράκας νεκροί, στην Αθήνα φιέστες
  Στη Βενεζουέλα σκοτώνουν και ο ΣΥΡΙΖΑ πάει κάμπινγκ με… Μαδούρο

  Στο Καράκας και στο Σαν Κριστόμπαλ οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και οι νεκροί ξεπερνούν τους 100- Στην Αθήνα η πρεσβεία της Βενεζουέλας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει κρυφό πάρτυ και εκθέσεις με χορηγό την ΕΡΤ, ενώ ο πρέσβης πάει ως κεντρικός ομιλητής στο κάμπινγκ της Νεολαίας

  Αδεια ράφια, νοσοκομεία γεμάτα τραυματίες, καθημερινές συμπλοκές, ουρές για ελάχιστα τρόφιμα και οι νεκροί να ξεπερνούν ήδη τους 100 είναι ο απολογισμός της σημερινής κατάστασης στη Βενεζουέλα.

  Παρά τις απαγορεύσεις, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους και ένας ολόκληρος λαός βρίσκεται όμηρος του καθεστώτος Μαδούρο – με τον τελευταίο να δείχνει πια ότι έχει επιβάλει ξεκάθαρα την «κρατική τρομοκρατία», όπως τον κατηγόρησε και η τσαβική εισαγγελέας Λουίζα Ορτέγα.

  Η τελευταία απόπειρα του Νικολάς Μαδούρο να εισχωρήσει στη Δικαιοσύνη συνιστά αναφανδόν αντιδημοκρατική πράξη, όπως και να ορίσει δική του Εθνοσυνέλευση κόντρα στο ίδιο το Σύνταγμα. Κι όμως, σε ένα τέτοιο καθεστώς που ασκεί ξεκάθαρα τρομοκρατική πολιτική, καταδικαστέα από όλα τα κράτη του πλανήτη, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο παρέχει προστασία, αλλά το υποστηρίζει με κάθε τρόπο: με δωρεάν χορηγίες, με κάθε είδους διευκολύνσεις για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με δηλώσεις δημόσιας υποστήριξης του Μαδούρο στην ελληνική Βουλή αλλά και στην Ευρωβουλή, με την πρόσκληση του πρέσβη της Βενεζουέλας στο φετινό κάμπινγκ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ως επίσημο καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στον… εναλλακτικό δρόμο προς την καταστροφή.
  Για όσους ενιαφέρονται κλικ εδω΄
  http://www.protothema.gr/politics/article/697606/sti-venezouela-skotonoun-kai-o-suriza-paei-kabing-me-madouro/

 • Assurbanibal
  • Captain Wanted

   Έτσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

  • paris georgiou

   Με τον Παναρα αρχηγό δεν έχουμε να φοβηθουμε τίποτα

   • Γιώργος fs.

    Πέστα φίλε Πάρη!!!
    Ο Πανάρας θα καθαρίσει.

    • paris georgiou

     Το έχει ο Παναρας μόλις ακούει για πόλεμο τα μάτια του γυαλιζουν

  • Αντύπα

   Τα σουβλατζίδικα της Πόλης θα λεηλατηθούν!

   • Γιώργος fs.

    Τα γουρουνακια της Πόλης θα υποφέρουν!!

    • Αντύπα

     τρώνε χοιρινό οι τούρκοι; ΕσΧοζ!

     • Γιώργος fs.

      Θα τα φάει όλα ο Πανάρας!!

   • Assurbanibal

    Οι μπακλαβάδες θα υποστούν γενοκτονία…

 • /Νώντας/

  λε γρεκ βα φερ λα μουρ α τουρκιέ
  σι ιλ πατησί ποδί α λα νησί
  κοπί αμεσός

  παρσκιέ νου σομ
  πρότι μουρ
  α καβούρ

  ξεσκιζασιόν πασά αβεκ νοτρ κανόν
  νου αβέκ ε λε Μακρόν…

 • ΑΝΤΙΝΟΟΣ

  τό καταλάβατε ότι τώρα πού βρήκαν τεράστιο κοίτασμα στήν κύπρο,θά μάς τά χώσουν παντού τά τρυπάνια;

  • Γιώργος fs.

   Αντίνοε…τελείωσαν τα ψέματα !!
   Επιτέλους γίναμε πλούσιοι .😆😆😃😅

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Πωλούνται τσίγκινα για υφαλοτρυπίδες !

 • DiscussioneR

  Όταν σου ξεφεύγει καμια μλκία και πέφτει τηλέφωνο…

  http://www.ratpack.gr/images/news/2016/11/30/tsipras-tilefwno.gif

 • Assurbanibal
  • paris georgiou

   Λεβεντη Σωζε μας

   • Assurbanibal

    Βασιλάρας!

    • paris georgiou

     Ο Μπιλαρας είναι Γιγαντας

   • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

    Εμπρός στις φράπες που χάραξαν οι πίτσες !

  • Γιώργος fs.

   Να στείλουμε τον Λεβέντη στην Τουρκία!!

   • paris georgiou

    Κανέναν δε χρειάζεται τους έχει μόνος του ο Μπιλ

  • Αντύπα
 • Lalakis o ηέλιος

  Eχουμε και το πανηγυρι της Αγ. Μαρινας και γινεται πανικος στην παραλιακη. (βασικα εχει κλεισει ο δρομος)

  • Proud to be Greek

   ΑΝ πας ψάξε για ηλιακό power bank 10€
   Ψάξε να δείς και τα ξύλινα ρολόγια ~30€

   • Lalakis o ηέλιος

    πηγαν τα παιδια, εγω βαριεμαι, θα παω αλλου.

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

  Είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο που γνώριζε τον γέροντα Παΐσιο για δεκαπέντε χρόνια και είχε ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του.

  Μόλις ήρθε μέσα του λέω «γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο».

  Μου λέει ο γέροντας «θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία

  Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!».

  Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;»

  «Όχι!», μου λέει. «Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»»http://hggiken.pblogs.gr/2012/08/anekdoth-martyria-apo-ton-geronta-pa-sio-gia-ta-ellhnotoyrkika.html

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Εμείς γελάμε κι ο Σουλτανοκεφτές βράζει στο ναργιλέ του !

 • Assurbanibal
  • Αντύπα

   Ηρωας ο κούλης!

 • Αντύπα
 • Proud to be Greek
 • Γιώργος fs.

  Νέο θέμα!!

 • ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

  Με σχετικό ενδιαφέρον:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Franco-Turkish_War