ΗΠΑ

Yπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ: «Ελεεινό και απεχθές ψέμα ότι συνεργάστηκα με τους Ρώσους»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς χαρακτήρισε «ελεεινό και απεχθές ψέμα» τον ισχυρισμό ότι έχει εμπλακεί στην φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεκλογικές εκλογές του 2016, δηλώνοντας ότι δεν έχει «καμία γνώση» για ενδεχόμενη συνεργασία της εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα.

Μιλώντας σήμερα ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, ο Σέσιονς τόνισε: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε είχα καμία συζήτηση με ρώσους ή άλλους ξένους αξιωματούχους αναφορικά με κάποια μορφή ανάμειξης σε εκστρατεία ή εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Επιπλέον, δεν έχω καμία γνώση τέτοιων συζητήσεων από οποιοδήποτε συνδέεται με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ».

«Ο ισχυρισμός ότι συμμετείχα σε οποιαδήποτε συμπαιγνία με την κυβέρνηση της Ρωσίας ή ότι είχα γνώση τέτοιας με σκοπό να βλάψω την χώρα μου, την οποία έχω υπηρετήσει με τιμή για περισσότερα από 35 χρόνια, ή να υπονομεύσω την ακεραιότητα της δημοκρατικής μας διαδικασίας, είναι ένα ελεεινό και απεχθές ψέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Σέσιονς είναι το πλέον υψηλόβαθμο μέλος της κυβέρνησης του προέδρου Τραμπ που έχει εμπλακεί στην φερόμενη συμπαιγνία μεταξύ στελεχών του προέδρου και ρώσων αξιωματούχων.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ρεπουμπλικάνος Ρίτσαρντ Μπερ δήλωσε στον Σέσιονς ότι η ακροαματική διαδικασία είναι «η ευκαιρία του να ξεχωρίσει τα γεγονότα από την φαντασία» και να «δώσει απαντήσεις για τις πολυάριθμες κατηγορίες που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο».

Ο Σέσιονς εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στον Ρόμπερτ Μίλερ, που έχει οριστεί ειδικός εισαγγελέας για την έρευνα της πιθανής ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...