ΗΠΑ

TrumpiLeaks: Μία σελίδα για τα «άπλυτα» του Ν. Τραμπ στα πρότυπα του Wikileaks

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να σταματήσει τις διαρροές από τον Λευκό Οίκο. Ο Μάικλ Μουρ προσπαθεί όμως να τις κάνει ακόμη περισσότερες.

Ο σκηνοθέτης δημιούργησε το TrumpiLeaks, μία ιστοσελίδα στο πρότυπο του WikiLeaks και καλεί τον κόσμο να διαρρεύσει πληροφορίες για τον Αμερικανό πρόεδρο. Η ιστοσελίδα καθοδηγεί τους επισκέπτες στη χρήση κρυπτογραφημένων εφαρμογών και διευθύνσεων email, προκειμένου να μπορούν να στείλουν πληροφορίες, έγγραφα, φωτογραφίες και ηχητικά αρχεία.

Ο Μουρ είναι από τους πιο ένθερμους αντιπάλους του Τραμπ. Στο email που έστειλε καλώντας τους παραλήπτες στην ιστοσελίδα, αναφέρει ότι ο πρόεδρος σκέφτεται, ενεργεί και έχει δηλώσει ότι είναι υπεράνω του νόμου, ενώ συμπληρώνει «είναι πατριωτικό μας καθήκον να δράσουμε».

«Από τη στιγμή που θα ανοίξετε αυτό το γράμμα μέχρι να το διαβάσετε όλο, υπάρχει πιθανότητα ο πρόεδρός μας να έχει παραβιάσει το Σύνταγμα, να έχει εμποδίσει τη δικαιοσύνη, να έχει πει ψέματα στους Αμερικανούς, να έχει ενθαρρύνει ή στηρίξει πράξεις βίας ή να έχει διαπράξει κάποιο τρομερό λάθος που θα τερμάτιζε οποιαδήποτε άλλη πολιτική καριέρα. Ή να έχει στείλει εσάς ή εμένα στη φυλακή. Και όπως όλες τις φορές που το έκανε στο παρελθόν, θα τη γλιτώσει».

Ο Μουρ επικρότησε όσους κάνουν διαρροές, ανάμεσά τους τον Εντουαρντ Σνόουντεν και κάλεσε τους παραλήπτες του email του να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους «στο όνομα της προστασίας των ΗΠΑ από την τυραννία».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...