ΗΠΑ

Χίλαρι Κλίντον: Οι Ρώσοι ενεπλάκησαν στις Αμερικάνικες εκλογές και είχαν βοήθεια

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε χθες ότι υποπτεύεται πως η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ καθοδήγησε την άσκηση προπαγάνδας της ρωσικής κυβέρνησης κατά την περίοδο του προεκλογικού αγώνα το 2016, προκειμένου να κατηγορηθεί η ίδια και να ενισχυθεί η εκλογική δυναμική του αντιπάλου της.

Η πρώην προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, μιλώντας σε συνέδριο τεχνολογίας κοντά στο Λος Άντζελες, υποστήριξε ότι η διάδοση της προπαγάνδας σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως, το Facebook της κόστισε την προεδρική εκλογική της, ενώ παρότρυνε τις εταιρίες ΙΤ που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηλεκτρονικής διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε συνωμοσία μεταξύ της πλευράς του και της Μόσχας.

Υιοθετώντας την άποψη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, η Κλίντον υποστήριξε ότι η ρωσική κυβέρνηση ήθελε την διασπορά ψευδών ειδήσεων εναντίον της, τονίζοντας ωστόσο: “πως δεν θα ήξεραν (οι Ρώσοι) πως να κάνουν πιο απειλητικές τις πληροφορίες, εκτός κι αν είχαν πληροφόρηση.”

Τους καθοδήγησαν Αμερικάνοι;” δήλωσε ο Γουόλτ Μόσμπεργκ, ο δημοσιογράφος που έπαιρνε συνέντευξη επί σκηνής από την Κλίντον.

Καθοδηγήθηκαν από Αμερικανούς κι από ανθρώπους που είχαν στοιχεία δημοσκοπήσεων και πληροφορίες,” απάντησε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...