Κόσμος

Φωτό-ντοκουμέντο; Ο Λένιν κουβαλάει τον Σταυρό; Τελικά τι πίστευε για το θείο;

Μια φωτογραφία που μπορεί να ανατρέψει ολόκληρη την κοσμοθεωρία των απανταχού αριστερομπερδεμένων πολιτικά μπάσταρδων δισέγγονων εκείνων που πάτησαν τα ρωσικά θερινά ανάκτορα το 1917 σχετικά με τις σχέσεις του άθεου κομμουνιστικού μπολσεβικισμού με την Χριστιανοσύνη είδε το φως της δημοσιότητας!

Ως γνωστόν ο Βλαντιμίρ Λένιν, ο πρώτος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, ήταν μαθητής του Καρλ Μαρξ, ο οποίος περιέγραψε τη Χριστιανοσύνη ως μέσο καταδυνάστευσης. Ο Μαρξ αποκαλούσε τη θρησκεία «το όπιο του λαού», και ο Λένιν διακήρυξε αργότερα: «Οποιαδήποτε θρησκευτική ιδέα, οποιαδήποτε ιδέα περί θεού γενικά, είναι η πιο αχαρακτήριστη αχρειότητα».

Μπορεί όλα αυτά να ήταν για το θεαθήναι;

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, ο Λένιν απεικονίστηκε με ένα κομμάτι σταυρού, σε μια φωτογραφία που θα μπορούσε να αποτελεί ντοκουμέντο!

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Αυτοκρατορικής Παλαιστινιακής Ορθοδόξου Εταιρείας Σεργκέι Στεφανσίν μίλησε για μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία της διάσημης απεικόνισης του Λένιν στην οποία κουβαλάει ένα κομμάτι ξύλου.

"Υπάρχει ένας μύθος (δεν αποδεικνύεται) ότι ο Λένιν μαζί με τον Σβερντόφ μεταφέρουν ένα κομμάτι του σταυρού που καταστράφηκε στο Κρεμλίνο", ανέφερε την Τρίτη σε συνάντησή του με τους μαθητές του Διδακτορικού Κέντρου του Αγίου Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μόσχα.

Το να επιχείρησε να διασώσει τρόπον τινά ο Λένιν τον Σταυρό μπορεί να αποτελέσει πολύ μεγάλο θέμα όπως αντιλαμβάνεται κάθε κοινός νους...

Ο σταυρός δημιουργήθηκε το 1905 στο Κρεμλίνο για να τιμήσει τον κυβερνήτη της Μόσχας Μεγάλο Πρίγκιπα Σεργκέι Αλεξάντροβιτς, ο οποίος σκοτώθηκε εκεί από τον τρομοκράτη Καλιάεφ.

"Ο σταυρός ήταν το πρώτο πράγμα που κατεδάφισαν οι Μπολσεβίκοι το 1918", δήλωσε ο Στεφανσίν, σημειώνοντας ότι οι ειδικοί δεν μπορούν ούτε να αποδείξουν ούτε να διαψεύσουν ότι ο φωτογράφος έλαβε μια εικόνα του Λένιν με αυτόν τον σταυρό.

Η φωτογραφία του Λένιν με το μεγάλο ξύλο έγινε κλασικό καλλιτέχνημα και ενέπνευσε πολλούς ζωγράφους να αφιερώσουν τα έργα τους σε αυτό το θέμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ