Ένοπλες Συρράξεις

Φιλιππίνες: Μαίνονται οι μάχες στρατού - ISIS στο Μαράουι - Τουλάχιστον 100 πτώματα κείτονται στους δρόμους

Ένας πολιτικός των Φιλιππίνων ισχυρίστηκε σήμερα ότι οι κάτοικοι, οι οποίοι εγκαταλείπουν το Μαράουι, έχουν δει τουλάχιστον 100 πτώματα «διάσπαρτα» στους δρόμους, μετά από εβδομάδες έντονων συγκρούσεων μεταξύ τζιχαντιστών και των κυβερνητικών δυνάμεων, που έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο στην υπό κατοχή από τζιχαντιστές πόλη.

Εξιστορώντας τη μαρτυρία των ανθρώπων που δραπέτευσαν πρόσφατα την πολιορκημένη πόλη, ο Ζία Αλόντο Αντιόνγκ, κυβερνήτης της επαρχίας Λανάο ντελ Σουρ, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός πτωμάτων σε μια περιοχή στην οποία διεξήχθησαν σφοδρότατες συγκρούσεις.

«Τουλάχιστον 100 πτώματα, διάσπαρτα στην περιοχή» δήλωσε ο Αντιόνγκ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters. Ο στρατός προηγουμένως είπε ότι 290 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων 206 τζιχαντιστών, 58 στρατιωτών και 26 πολιτών.

Εν τω μεταξύ ένοπλοι Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος και σε κοντινή απόσταση από την περικυκλωμένη πόλη Μαράουι στις Φιλιππίνες. Ο ρόλος τους είναι υποστηρικτικός και δεν λαμβάνουν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού των Φιλιππίνων.

«Υπάρχουν μερικοί Αμερικανοί στρατιώτες με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να παρέχουν πληροφορίες για την διαμόρφωση της επιχειρησιακής κατάστασης μάχης, στις στρατιωτικές δυνάμεις μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίλα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό, αλλά και την αποστολή τους. Τους έχει επιτραπεί να έχουν οπλισμό για την προσωπική τους προστασία. Ωστόσο, δεν συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις, παρέχοντας μόνο υποστήριξη», μέσω της συλλογής πληροφοριών, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο στρατός στις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν από τους αδελφούς Μαούτε, που είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους, με τους οποίους μάχεται στην πόλη Μαράουϊ, στα νότια της χώρας.

Ο Μοχάμεντ Νοαίμ Μαούτε ή Αμπου Τζαντίντ συνελήφθη σε σημείο ελέγχου κοντά στην παραλιακή πόλη Καγκαγιάν ντε Όρο, λίγο μετά την αυγή σήμερα, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Δύο από τα αδέρφια του Μοχάμεντ, ο Ομαρκαγιάμ κι ο Αμπντουλάχ, ηγούνται της συμμορίας των Μαούτε, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων με τον στρατό των Φιλιππίνων, στην πόλη Μαράουι, εδώ κι έναν μήνα περίπου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...