Πολιτική

Φίλης: Κοινωνικά ώριμο να υπάρξουν διακριτοί ρόλοι ανάμεσα σε Εκκλησία και Πολιτεία - Tο άρθρο 3 του Συντάγματος δεν χρειάζεται να υπάρξει (Βίντεο)

Την εκτίμηση ότι «είναι κοινωνικά ώριμο ώστε να υπάρξουν διακριτοί ρόλοι ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία» εξέφρασε ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, μιλώντας αποκλειστικά στο CNN Greece στο περιθώριο της εκδήλωσης «Αναθεώρηση του Συντάγματος και Εκκλησία της Ελλάδος- Συμβολή σε έναν ανοικτό διάλογο» που διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

«Αυτό που νομίζω ότι εκκρεμεί και σε μία προσπάθεια να βγούμε από την κρίση σήμερα – που δεν είναι μόνο οικονομική η κρίση, είναι και θεσμική και κρίση αξιών – είναι ότι πρέπει να σκεφτούμε και τη διευκρίνιση αυτών των δύο νέων ρόλων.

Ο εκσυγχρονισμός και οι νέοι ρόλοι Εκκλησίας και Κράτους νομίζω τελικώς ότι αποβλέπουν στο να υπάρξει ένας εκδημοκρατισμός της κοινωνίας μας και μία πρόοδος γενικότερη στη χώρα μας», υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης.

Αναφορικά με το άρθρο 3 του Συντάγματος και την επικρατούσα θρησκεία, ο πρώην υπουργός απάντησε πως "όλοι οι συνταγματολόγοι παραδέχονται πως δεν πρόκειται για μία ρύθμιση, αλλά για μία διαπίστωση και πως αυτή η διαπίστωση παρέλκει", λέγοντας ουσιαστικά πως δεν χρειάζεται να υπάρξει.

https://www.youtube.com/watch?v=aVDX80I-Zzw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ