Κύπρος

Υψηλή διεθνής ζήτηση - Ποιοι δάνεισαν την Κύπρο που για ομόλογο 850 εκατ. ευρώ οι προσφορές έφτασαν τα 4,2 δισ.

Υψηλή διεθνής ζήτηση από τους επενδυτές παρατηρήθηκε για το επταετές ομόλογο ύψους 850 εκατ. ευρώ, στην έκδοση του οποίου προχώρησε την Τρίτη η Κυπριακή Δημοκρατία, με τη ζήτηση να φθάνει στα 4,2 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό προσφορών που εξασφάλισε η Κυπριακή Δημοκρατία από την επιστροφή της στις αγορές τον Ιούνιο του 2014.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΓΔΔΧ), οι επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο αποτέλεσαν το 35% της τελικής κατανομής, ακολουθούμενοι από Κύπριους επενδυτές (19,5%), Ιταλούς (15,5%), επενδυτές από άλλες χώρες της Ευρώπης (13,5%), επενδυτές από Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία (9,7%), υπεράκτιες ΗΠΑ (5,5%) και άλλες από χώρες (1%).

Οι τράπεζες/ιδιωτικές τράπεζες και οι διαχειριστές κεφαλαίων απέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος της τελικής κατανομής, με ποσοστιαία συμμετοχή 35% και 33% αντίστοιχα.

Ειδικότερα σε επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία διοχετεύτηκε ένα μεγάλο μέρος της έκδοσης του επταετούς ομολόγου ενώ σημαντικό ποσοστό απέκτησαν και επενδυτές από την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ