Κοινωνία

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κορώνη: Έκαψε 35 στρέμματα (βίντεο)


Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στην περιοχή της Κορώνης, σε μικρή απόσταση από το σούπερ μάρκετ Σιψά, μετά από επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυροσβεστικής δύναμης, αφού νωρίτερα απειλήθηκε ο οικισμός, πριν την είσοδο στην κωμόπολη.

Πριν από λίγα λεπτά ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαμάτας πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος μας ενημέρωσε ότι το έργο της κατάσβεσης βοήθησε σημαντικά η άφιξη δύο αεροσκαφών Καναντέρ από την Ανδραβίδα και τα τρία διαθέσιμα Πετζετέλ (PZT) που εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Επιχείρησαν συνολικά 13 πυροσβεστικά οχήματα με περισσότερους από 60 άνδρες και πεζοπόρα τμήματα και αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα σε μία ρεματιά. Η έκταση της περιοχής που έκαψε υπολογίζεται στα 35 περίπου στρέμματα, τα περισσότερα εξ’αυτών είχαν ελαιόδεντρα τα οποία δυστυχώς κάηκαν.
Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκε για συντονισμό και ο περιφερειακός διοικητής από την Τρίπολη Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fxartimolyvi%2Fvideos%2F1603609316339035%2F&show_text=0&width=560

messinialive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ