Κοινωνία

Τρίτη ακρόαση του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη, στην εξεταστική για την υγεία

Τρίτη κατά σειρά ακρόαση του υπόδικου πρώην προέδρου του ΕΕΣ και του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία.

Πολλά και ενδιαφέροντα πάντως έχουν προκύψει από την ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης σχετικά με τα έγγραφα που είχε ζητήσει η Επιτροπή να λάβει από διάφορες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και οργανισμούς για διάφορα θέματα σχετικά με το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Το πρώτο έγγραφο που ανατρέπει τους ισχυρισμούς του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, σχετικά με τις εκπτώσεις που γίνονταν σε ασθενείς - κυρίως σε πολιτικά πρόσωπα- σχετικά με τα νοσήλια που έπρεπε να καταβάλουν, τα οποία τις περισσότερες φορές δεν τα πλήρωναν, ήρθε από την ίδια την διοίκηση του νοσοκομείου. Η διοίκηση ενημέρωσε εγγράφως την Επιτροπή ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι ασθενείς, οι οποίοι απολάμβαναν εκπτώσεις στην νοσηλεία τους, είχαν ενημερωθεί ή ειδοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο σχετικά με τις χρεώσεις που τους καταλογίζονταν και δεν τους ζητήθηκε να πληρώσουν.

Στοιχείο που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον ισχυρισμό Μαρτίνη ότι κάθε εβδομάδα όλοι οι ασθενείς λάμβαναν λογιστική ενημέρωση για τον λογαριασμό τους και τις τυχόν οφειλές τους. Κάτι, που όπως σχολίαζαν βουλευτές της Επιτροπής, «δείχνει» ότι η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε και έκανε τις «εκπτώσεις» για άλλους λόγους και μετά ερήμην των ωφελουμένων τις δικαιολογούσε με αυτό τον τρόπο.

Η δεύτερη απόφαση που ελήφθη ομόφωνα, είναι σε σχέση με τις ηλεκτρονικές λίστες των ασθενών που έλαβαν «εκπτώσεις» και οι οποίες έχουν πάει από την Δικαιοσύνη στην Οικονομική Αστυνομία για ταυτοποίηση και ζητήθηκαν και ήρθαν στην Επιτροπή της Βουλής. Αποφασίσθηκε να μην ανοιχτούν καθόλου από την Επιτροπή της Βουλής και να αποσταλούν πίσω καθώς περιέχουν σημαντικά προσωπικά δεδομένα (παθήσεις και ασθένειες προσώπων). Από την παρατήρηση πάντως που έκανε η βουλευτής της ΕΚ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου προέκυψε πως και στην λίστα αυτή δεν αναφέρεται το ποσοστό των «εκπτώσεων» των νοσηλίων που έγιναν σε κάθε ασθενή. Απλά δίπλα στο κάθε όνομα αναγράφεται η λέξη «έκπτωση».

Προβληματισμός επίσης , εξαιτίας και πάλι προσωπικών δεδομένων, υπήρξε - και για αυτό θα ζητηθεί εισήγηση από νομικούς - για το εάν θα μπορεί να γίνει επεξεργασία και στην άλλη λίστα με τους διορισμούς στο Ντυνάν. Δηλαδή ποιος διορίσθηκε και από ποιόν είχε προταθεί.

Το τρίτο στοιχείο, που είχε ανάψει φωτιές και κατά την προηγούμενη κατάθεση του Ανδρέα Μαρτίνη ήταν αυτό σχετικά με το ημερολόγιό που κρατούσε η τότε γραμματέας του και εκεί υπήρχαν καταχωρημένα όπως έχει καταθέσει πολλά στοιχεία σχετικά με τις ημέρες διοίκησής του στο ΕΕΣ και στο Ντυνάν. Η γραμματέας του απάντησε εγγράφως στην Επιτροπή της Βουλής ότι τέτοιο ημερολόγιο δεν έχει στην κατοχή της.

Να θυμίσουμε, πως ο κ. Μαρτίνης είχε καταθέσει πως το ημερολόγιό του το είχε η γραμματέας του, όταν όμως το νοσοκομείο πέρασε στην κατοχή της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς και στην θυγατρική της «Ημιθέα» όλα τα πράγματά του δεσμεύτηκαν, ενώ η γραμματέας του σήμερα είναι εργαζόμενη της «Ημιθέα». Ο πρόεδρος του ΕΕΣ και του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας αυτή των ώρα έχει ξεκινήσει να καταθέτει απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών – μελών της Επιτροπής

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ