Οικονομία

Το SPD «πάγωσε» την συζήτηση για την ελληνική δόση

Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα -αντί για την Τετάρτη όπως ήταν προγραμματισμένο- η συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Bundestag, με αντικείμενο τη συμφωνία του Eurogroup και την έγκριση της εκταμίευσης 8,5 δισ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), η αναβολή ζητήθηκε από το SPD.

Σύμφωνα με το Reuters, μερίδα των βουλευτών του συγκυβερνώντος SPD, απαιτεί τη διεξαγωγή πλήρους συζήτησης στην Ολομέλεια της Bundestag, προτού εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του SPD Γιοχάνες Καρς, είναι σαφώς ανησυχητικό ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν εμπλέκεται στο πρόγραμμα, παρά τις δεσμεύσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το δ.σ. του ΔΝΤ αναμένεται να εγκρίνει εντός του Ιουλίου τη συμμετοχή «επί της αρχής» του Ταμείου στο πρόγραμμα, χωρίς την εκταμίευση χρημάτων αν δεν υπάρξει περισσότερη σαφήνεια από την πλευρά των Ευρωπαίων πιστωτών για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Νωρίτερα, o Μίκαελ Γκρόσε- Μπρόεμερ, επικεφαλής των Συντηρητικών στη Bundestag, δήλωσε ότι δεν απαιτείται η έγκριση της ολομέλειας και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επιτροπή προϋπολογισμού του κοινοβουλίου.

Στο παρελθόν, ακόμη και στελέχη των Συντηρητικών ήταν αντίθετοι με την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, θυμίζοντας ότι 63 από τα 309 μέλη της εν λόγω κοινοβουλευτικής ομάδας ψήφισαν ενάντια στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, τον Αύγουστο του 2015.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει ότι μία συζήτηση στην Ολομέλεια για το ζήτημα θα μπορούσε να προκαλέσει αβεβαιότητα στις αγορές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...