Κόσμος

Το 59% των Αμερικανών διαφωνεί με τον Τραμπ για την αποχώρηση από τη Συμφωνία του Παρισιού

Αντίθετοι με τον Ντόναλντ Τραμπ είναι το 59% των Αμερικανών σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή λέει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ABC News/Washington Post το 59% έναντι του 28% των Αμερικανών δε συμφωνεί με την απόφαση Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συνθήκη του Παρισιού.

Αν και τα ποσοστά της προηγούμενης δημοσκόπησης ήταν ήδη σε υψηλά επίπεδα, το ποσοστό ανέβηκε κατά 7 μονάδες.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την έρευνα, το 55% θεωρεί ότι οι πράξεις του Τραμπ θα βλάψουν την θέση των ΗΠΑ στην παγκόσμια κυριαρχία. Μόλις το 18% θεωρεί ότι η απόφαση Τραμπ δεν επηρεάζει τη θέση της χώρας ενώ το υπόλοιπο ποσοστό δε βλέπει καμία διαφορά.

Το 51% θεωρεί ότι η απόφαση θα βλάψει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την κλιματική αλλαγή ενώ το 11% βλέπουν ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει.

Για την απόφαση Τραμπ, το 42% έναντι του 32% θεωρεί η απόσυρση από την Συνθήκη του Παρισιού θα βλάψει την οικονομία των ΗΠΑ ενώ με ποσοστό 47% έναντι 39%, οι Αμερικανοί θεωρούν ότι θα έχει επιπτώσεις σε θέσεις εργασίας παρά θα δημιουργήσει νέες.

Η κριτική απέναντι στον Τραμπ είναι ιδιαίτερα σκληρή από νεαρά άτομα, με το 72%  σε άτομα ηλικίας από 18 έως 29 ετών να θεωρεί κακή την απόφαση Τραμπ σε σχέση με το 52% ατόμων ηλικίας 50 και άνω.

Κατά της απόφασης Τραμπ είναι ακόμα το 67% των ατόμων με πανεπιστημιακή εκπαίδευση ενώ την ίδια άποψη με ποσοστό 54% έχουν και οι λευκοί. Το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται αγγίζοντας το 71% για μη λευκούς.

Το 67% των Ρεπουμπλικανών υποστηρίζουν την απόφαση Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη Συνθήκη του Παρισιού ενώ ενάντια σε αυτή την κίνηση είναι το 63% των ανεξάρτητων και το 82% των Δημοκρατικών.

Μεγάλο ήταν το χάσμα και ανάλογα με το φύλο των ερωτηθέντων. Το 31% των γυναικών έως 50 ετών θεωρούν ότι η κίνηση Τραμπ θα σημαίνει περικοπές θέσεων εργασίας. Οι άντρες αντίστοιχα είναι μοιρασμένοι με 43% υπέρ του Τραμπ και 47% κατά.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη γα λογαριασμό των ABC News/Washington Post από τις 2 ως τις 4 Ιουνίου, στα αγγλικά και στα ισπανικά σε δείγμα 527 ανθρώπων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...