Οπλικά συστήματα

Το Ισραήλ έχει έτοιμο διηπειρωτικό πύραυλο ( Ιεριχώ-3) με εμβέλεια 10.000 χλμ – Στο στόχαστρο η Τεχεράνη και τα πυρηνικά εργοστάσια (βίντεο)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Τρομερές εξελίξεις και δεδομένα πλέον μετά την εκτόξευση ισραηλινού διηπειρωτικού πυραύλου που αλλάζει ολόκληρο το προφίλ του οπλοστασίου στην περιοχή .

 Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δοκιμάστηκε κάτω από άκρα μυστικότητα σε ειδικές εγκαταστάσεις ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος με τεράστια εμβέλεια .

https://youtu.be/TPTNuFWJ2EE

Το ισραηλινό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε  ότι η εκτόξευση πυραύλου πραγματοποιήθηκε  στις 29 Μαΐου 2017, και ειδικοί εκτιμούν  ότι έγινε από  Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας χωρίς όμως να ανακοινωθεί σχετικά με το αν αυτή ήταν ή όχι επιτυχής ( που μάλλον ήταν ).

Αν και δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τον τύπο του πυραύλου που εκτοξεύθηκε  από το Υπουργείο Άμυνας, οι πληροφορίες του τουρκικού και ρωσικού τύπου  ομιλούν για διηπειρωτικό πύραυλο  Ιεριχώ 3 που φέρει πυρηνική κεφαλή , ενώ η εμβέλεια του ανέρχεται σε πάνω από 10 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Σίγουρα το Τελ Αβίβ στοχεύει τους μουλάδες του Ιράν οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του Ισραήλ ετοιμάζουν το δικό τους αντίστοιχο πύραυλο , κάτω από άκρα μυστικότητα σε τρία υπόγεια εργοστάσια στην χώρα . 

Με αυτήν την τεράστια εμβέλεια οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις καθίστανται πρωτοπόρες σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο έχοντας στο στόχαστρο εκτός την Τεχεράνη  και την Άγκυρα. 

Περιττό να τονίσουμε ότι ο διηπειρωτικός  βαλλιστικός πύραυλος  Ιεριχώ-3 απειλεί ακόμα και ρωσικό έδαφος εκτός του Ιράν και αυτό έχει θέσει σε συναγερμό τις ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις .

Πριν λίγο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS  ανέφερε το ποσοστό ΑΜΕΣΗΣ ετοιμότητας όλου του συστήματος εκτόξευσης διηπειρωτικών πυραύλων με  αναβαθμισμένους εκτοξευτήρες ….για παν ενδεχόμενο.

https://youtu.be/HNLgOocZAM8?t=2

Η διοίκηση της ρωσικής στρατηγικής πυραυλικής δύναμη έχει το 96% των εκτοξευτών της συνεχώς σε κατάσταση άμεσης εκτόξευσης, ενώ το 99% των εκτοξευτών βρίσκεται σε κατάσταση έτοιμη για πόλεμο , δήλωσε ο υπουργός Άμυνας στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου σήμερα  Τετάρτη.

«Σήμερα, η Στρατηγική Δύναμη Πυραύλων διατηρείται στο επίπεδο που επιτρέπει την αξιόπιστη επίλυση ζητημάτων με χρήση  πυρηνικών όπλων. Το 99% των εκτοξευτών είναι σε κατάσταση  για μάχη και το 96% είναι διαρκώς έτοιμο για άμεση εκτόξευση», δήλωσε ο Σοιγκού σε μια επιθεώρηση  διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου Άμυνας στο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο «Πατριώτης» .

«Εν τω μεταξύ, η Ρωσία αναπτύσσει συστήματα αιχμής για πυραύλους ικανούς να παραβιάσουν ένα κλιμακωτό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας», ανέφερε ο υπουργός.

Για ποιους όμως απευθύνονταν οι δηλώσεις του Σοιγκού ;

Eίναι σαφές ότι η δημοσίευση των δυνατοτήτων της ρωσικής  πολεμικής μηχανής απευθύνεται κυρίως στις ΗΠΑ  αλλά  οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για τις ισραηλινές δοκιμές και την σκληρή στάση του Ισραήλ τόσο στην Συρία όσο και στο Ιράν που πυροδοτεί ένταση ανάμεσα σε Μόσχα και Τελ Αβίβ  .

Η κόντρα ΗΠΑ και Ρωσίας στην Βαλτική , το Καλίνινγκραντ και την Ευρώπη είναι  γνωστή.

Τα συμφέροντα Ρωσίας και Ισραήλ όμως ,  είναι αντικρουόμενα στην Μέση Ανατολή και οι ευκαιρίες να συγκρουστούν οι δύο πλευρές είναι πολλές και σχεδόν καθημερινές , ειδικά στο συριακό έδαφος.

" Οι σχέσεις Ρωσίας και Ισραήλ «είναι σε μεγάλο κίνδυνο» στην κυριολεξία εφόσον  ο  Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου διαμήνυσε πριν έναμιση μήνα στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν,  ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στη Συρία, εάν πιστεύει ότι είναι «αναγκαίοι», αγνοώντας την Μόσχα", ανέφερε Ρώσος ανώνυμος αξιωματούχος.

Ο Νετανιάχου είχε δηλώσει επί του θέματος : «Αν υπάρχει σκοπιμότητα λόγω πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών μας και πρόταση της στρατιωτικής ηγεσίας μας θα επιτεθούμε και αυτό θα συνεχιστεί», προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει τον Πούτιν για τις προθέσεις του Ισραήλ.

Σύμφωνα  με την εφημερίδα Jerusalem Post, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε επίσης τις αναφορές ότι η Ρωσία επιμένει ότι το Ισραήλ οφείλει να σταματήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο συριακό έδαφος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε με ανακοίνωση ότι η Μόσχα επιμένει στην τήρηση των συμφωνιών με το Ισραήλ που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης Νετανιάχου στη Ρωσία νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη συζήτηση για τη Συρία με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ουσία όμως παραμένει και απειλεί πολλές χώρες της περιοχής αυτής που είναι κοντά στην Ελλάδα.

Για που και γιατί ετοιμάζονται πύραυλοι με εμβέλεια 10.000 χλμ και γιατί συσσωρεύονται τόσες δυνάμεις ξανά στην Συρία ( βλέπε αμερικανικές δυνάμεις και Ρώσους αλεξιπτωτιστές)  ;

Τι έρχεται ακριβώς και όλοι μα όλοι στην κυριολεξία  εξοπλίζονται μέχρι τα δόντια ;

http://milligazete.com.tr/israilden_balistik_fuze_denemesi/466712

http://tass.com/defense/948608

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ