Κόσμος

Τζορτζ Όσμπορν: "Η Τερέζα Μέι είναι «ξεγραμμένη»" (βίντεο)


«Ξεγραμμένη» χαρακτήρισε ο Τζορτζ Όσμπορν σήμερα την Τερέζα Μέι, υπονοώντας ότι παρά τις προσπάθειές της να εξασφαλίσει τη συνεργασία του βορειοιρλανδικού DUP προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση (εφόσον έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές), οι μέρες της στην ηγεσία των Τόρις είναι μετρημένες.

Ειδικότερα, ο πρώην Βρετανός ΥΠΟΙΚ αποκάλεσε την Βρετανίδα πρωθυπουργό «dead woman walking», φράση η οποία χρησιμοποιείται από τους δεσμοφύλακες των φυλακών όταν συνοδεύουν έναν θανατοποινίτη στον τόπο εκτέλεσής του, ώστε να προειδοποιήσουν τους συναδέλφους τους ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι άκρως επικίνδυνος αφού δεν έχει τίποτα να χάσει!

Ο Όσμπορν, ο οποίος απολύθηκε πέρυσι από την Μέι, είπε ότι είναι ζήτημα χρόνου μέχρι η Μέι να φύγει από το «Νο 10» της Ντάουνινγκ Στριτ και ότι το μόνο πραγματικό ερώτημα είναι «για πόσο καιρό θα παραμείνει στην «πτέρυγα των θανατοποινιτών».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC, κατηγόρησε την επικεφαλής των Συντηρητικών ότι «κρύβεται» μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ αντίθετα ο Τζέρεμι Κόρμπιν περιφέρεται από στούντιο σε στούντιο σαν νικητής, πανηγυρίζοντας για την αύξηση των ποσοστών του.

«Η Τερέζα Μέι είναι ξεγραμμένη. Το μόνο πραγματικό ερώτημα είναι πόσο καιρό θα μείνει στην πτέρυγα των θανατοποινιτών, περιμένοντας την εκτέλεση. Νομίζω ότι θα μάθουμε την απάντηση πολύ σύντομα, αφού τα πάντα μπορεί να καταρρεύσουν γύρω της, ακόμα και στη μέση της επόμενης εβδομάδας. Ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί άμεσα, θα πρόκειται απλώς για προσωρινή καθυστέρηση», ανέφερε ο Όσμπορν ο οποίος πλέον εργάζεται ως αρχισυντάκτης της Evening Standard.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...