Μέση Ανατολή

Σφοδρή σύγκρουση των Υπερδυνάμεων με πυρηνικές αναχαιτίσεις στον πλανήτη: H Mόσχα προανήγγειλε ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στο Κατάρ για αποτροπή εισβολής - Διακυβερνητική Επιτροπή Μόσχας-Ντόχας

Του Βασίλη Καπούλα

Πάρα πολύ επικίνδυνη είναι η κατάσταση μεταξύ των δύο Υπερδυνάμεων, Ρωσίας και ΗΠΑ, από Βαλτική μέχρι Μαύρη Θάλλασα, Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Η ένταση έχει κορυφωθεί καθώς ο κόσμος εισήλθε σε μια νέα περίοδο Ψυχρού Πολέμου με την Ρωσία να επιστρέφει από τον λήθαργο. Τα "μαχαίρια" βγήκαν και οι αναταράξεις αμέτρητες.

Πριν λίγο η Μόσχα παρείχε όχι ξαφνική αλλά δεδομένη στήριξη στο Κατάρ. Τους λόγους τους εξηγήσαμε στο άρθρο του Β.Καπούλα Αυτή είναι η νούμερο 1 αιτία της κρίσης με το Κατάρ η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε στρατιωτική – Ο αγωγός South Pars, η προσχώρηση στον άξονα Ρωσίας – Ιράν και η πυρπόληση του East-Med

Η Ρωσία πήρε θέση, με το Κρεμλίνο να ανακοινώνει ότι "Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον εμίρη του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ-Θάνι πως η στάση της Ρωσίας είναι σταθερή: Οι καταστάσεις κρίσεων πρέπει να επιλύονται με πολιτικά και διπλωματία μέσα, μέσω διαλόγου και όχι με μονομερείς αποφάσεις"!

Επίσης ανακοινώθηκε ότι "Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Πούτιν και ο αλ Θάνι επίσης συζήτησαν την συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κατάρ, κατά κύριο λόγο στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων".

Η τελευταία φράση όμως είναι η πιο σημαντική: "Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του Απριλίου της διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής η οποία θα επαναληφθεί"...

Σύμφωνα με πηγές του Κρεμλίνου, τουρκικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στο Κατάρ, στην βάση που έχει κατασκευαστεί. Στόχος; Η αποτροπή εισβολής των σαουδαράβων...

Ταυτόχρονα, στα σύνορα της Ρωσία αναπτύσσονται προκλητικά αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52 , τα οποία ως γνωστόν δύναται να εξοπλιστούν με πυρηνικές βόμβες.

Με πρόσχημα νατοϊκή άσκηση  οι Αμερικανοί συγκεντρώνουν στρατηγικά βομβαρδιστικά λίγα χλμ από τα ρωσικά σύνορα πυροδοτώντας τρομερή ένταση στην περιοχή  . 

Στην προκειμένη περίπτωση η παρουσία του αμερικανικού αεροσκάφους προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας με την αποστολή αεροσκάφους που  ανάγκασε το Β-52 να αλλάξει δρομολόγιο, παρά  τα λεγόμενα περί πτήσης σε διεθνή ύδατα.

https://youtu.be/CTgEzgghKXA?t=1

«Στην πτήση του αμερικανικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους , αμέσως «απογειώθηκε  ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27  πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα»,( και  το οποίο  « έκοψε το δρόμο στο  αμερικανικό αεροσκάφος» , ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας .

Λίγο αργότερα μαχητικό της ρωσικής αεροπορίας τύπου MiG-31 αναχαίτισε νορβηγικό P-3C Orion πάνω από την Θάλασσα του Μπάρεντς.

Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας τόνισε ότι  η Μόσχα είναι έτοιμη να αποκρούσει οποιαδήποτε επίθεση, και οι ΗΠΑ το «κατανοούν  αυτό» από τις κινήσεις των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Το Β-52  πετούσε πάνω από διεθνή ύδατα κατά μήκος των θαλάσσιων συνόρων της Ρωσίας και στις  10:00 ( ώρα Μόσχας) συνάντησε ένα ρωσικό Su-27 από τις δυνάμεις αεράμυνας  του στόλου της Βαλτικής, (το οποίο « του άναψε κόκκινο»), αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Πλησιάζοντας το ρωσικό αεροσκάφος σε  ασφαλή απόσταση έδωσε αναφορά ότι επρόκειτο για  στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52. Το ρωσικό αεροσκάφος συνόδευσε το αμερικανικό βομβαρδιστικό  ΗΠΑ μέχρι την απομάκρυνση του  από τα ρωσικά σύνορα.

Νωρίτερα στο Ταλίν προσγειώθηκαν αμερικανικά  στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-1 και Β-52, τα οποία  λαμβάνουν μέρος στην άσκηση του ΝΑΤΟ Saber Strike, η οποία διεξάγεται στην Εσθονία.

Πληροφορίες αναφέρουν περί έκτακτης συνεδρίασης εθνικής ασφαλείας στην Μόσχα τις επόμενες ώρες ή μέρα , για την αντιμετώπιση των αμερικανικών προκλήσεων, που γίνονται ολοένα και πιο "χονδροειδείς" παίζοντας με την τύχη του πλανήτη .

Την τελευταία φορά που ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν  αεροσκάφος των ΗΠΑ ήταν τον Μάιο 2017. Στη συνέχεια, ρωσικά αεροσκάφη Su-30 ενεπλάκησαν σε επεισόδιο στην Μαύρη Θάλασσα με αμερικανικό αεροσκάφος P8Α «Ποσειδών», που πετούσε κοντά στα ρωσικά σύνορα. Μετά από αυτό, το αμερικανικό αεροσκάφος άλλαξε τη διαδρομή.

Η παρουσία και μόνο βαρέων αμερικανικών βομβαρδιστικών δίπλα ακριβώς από τα ρωσικά σύνορα , αποτελεί μέγα-πρόκληση για την Μόσχα και τον πρόεδρο Πούτιν. Η αντίδραση αργά ή γρήγορα των Ρώσων σε αυτήν την ιδιότυπη περικύκλωση θα είναι η σύγκρουση η οποία θα προκαλέσει απίστευτες συνέπειες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ταυτόχρονα η Ουάσιγκτον προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα στα Βαλτικά κράτη ότι η Ρωσία είναι «επιθετική» με σκοπό η ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην περιοχή να ρθει πιο εύκολα όπως και μια νέα κούρσα εξοπλισμού των χωρών μελών της νατοϊκής συμμαχίας…

Παιχνίδια με τον όλεθρο παίζουν οι ΗΠΑ,  διότι γνωρίζουν ότι ο Β.Πούτιν είναι μη προβλέψιμος πολιτικός και ενίοτε " φουντώνει", χωρίς βέβαια να το δείχνει , τότε όμως γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος.

 

https://youtu.be/wjI3daIUBuY?t=27

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές