Ένοπλες Συρράξεις

Σφοδρή αρματομαχία συριακού Στρατού-ISIS στις "πύλες" της Deir Ezzor - T-90 με "σπασμένα φρένα" κυνηγά τζιχαντιστές - Δείτε βίντεο


Του Βασίλη Καπούλα

Αγριες συγκρούσεις και πρωτοφανείς αρματομαχίες λαμβάνουν χώρα στην έρημο με τον συριακό Στρατό να έχει φτάσει 90 χλμ έξω από την Deir Ezzor και να προελαύνει ταχύτατα προς την αεροπορική βάση T2 η οποία βρίσκεται υπό την κατοχή του ISIS.

Πρόκειται για θρίαμβο ο οποίος μεγαλώνει μέρα με την ημέρα καθώς ο συριακός Στρατός είχε να δει τέτοια προέλαση πάνω από 5 χρόνια με τους μαχητές του  να βρίσκονται αποκλεισμένοι αλλά να κρατούν σαν λιοντάρια στην μαρτυρική πόλη.

Από χτες Δευτέρα ξεκίνησαν σφοδρές αρματομαχίες στην έρημο μεταξύ Χομς και Deir Ezzor καθώς ο συριακός Στρατός προελαύνει ταχύτατα προς την αεροπορική βάση Τ2.

Περίπου 50 τζιχαντιστές είναι νεκροί και δύο οχήματα αυτοκτονίας καταστράφηκαν στο πεδίο της μάχης ενώ ο συριακός Στρατός απώλεσε τουλάχιστον ένα άρμα μάχης από AGS-17 “Plamya”.

Ο ISIS έχει παρατάξει μεγάλες δυνάμεις από άρματα μάχης και τεχνικούς ώστε να καθυστερήσουν την προέλαση της 5ης μηχανοκίνητης Λεγεώνας η οποία υπερτερεί κατά πολύ.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο με το άρμα μάχης Τ-90 να "καταπίνει" δεκάδες χιλιόμετρα στην έρημο κυνηγώντας τους τζιχαντιστές του ISIS.
https://twitter.com/WaelHussaini/status/878383417863417857

Στις 23 Ιουνίου ο συριακός Στρατός απελευθέρωσε τις πετρελαιοπηγές Αrak στο προάστιο της Χομς και από τότε προχωρά βαθύτερα στην έρημο μεταξύ Παλμύρας και Deir Ezzor.

Η Ρωσικά αλλά και η συριακή Αεροπορία σφυροκοπά αδιάκοπα τους τζιχαντιστές προσφέροντας την απαραίτητα κάλυψη από αέρα.

Στους χάρτες δείτε τους άξονες της αντεπίθεσης του συριακού Στρατού στη μάχη προς την Deir Ezzor.

Oπως θα δείτε ο συριακός Στρατός επιτίθεται από 3 άξονες και η προέλαση του είναι ταχύτατη.

https://www.youtube.com/watch?v=a3EnnxFT4qE&feature=youtu.behttps://www.youtube.com/watch?v=_svtTT6KCIshttps://www.youtube.com/watch?v=S_q_ghDMI2M

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...