Κόσμος

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το αυτοκίνητο του μακελάρη του Μάντσεστερ

Τη φωτογραφία του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησε ο βομβιστής αυτοκτονίας του Μάντσεστερ, Σαλμάν Αμπέντι, έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική Μητροπολιτική αστυνομία την Τρίτη.

Πρόκειται για ένα λευκό Nissan Micra, το οποίο ο «καμικάζι» πούλησε δύο ημέρες πριν επιστρέψει στη Λιβύη. Ένα μήνα αργότερα, όταν επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήρθε σε επαφή με τον άνθρωπο που το πούλησε, καθώς, όπως εικάζει η αστυνομία, είχε τοποθετήσει διάφορα αντικείμενα που θα του χρησίμευαν στην υλοποίηση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Μάντσεστερ Αρίνα, όπου αφαίρεσε τη ζωή 22 ατόμων, τραυματίζοντας άλλους 116.

Το αυτοκίνητο μάρκας Nissan που ανήκε στον λιβυκής καταγωγής τζιχαντιστή

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην περιοχή Ράσχολμ, την Παρασκευή. Ένοπλοι αστυνομικοί το φρουρούσαν και είχαν εκκενώσει ολόκληρη την περιοχή. Χρειάστηκαν 13 ώρες έλεγχοι από ειδικό βαν και μηχανήματα, πριν θεωρηθεί ότι δεν είναι παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε επίσης ένας κοκκινόμαυρος σάκος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...