Κόσμος

Στα άκρα οι σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας με «δεύτερη ηχηρή σφαλιάρα» από την Α.Μέρκελ

Η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε  την παρουσία στην σύνοδο   κορυφής των G20 στο Αμβούργο, της φρουράς του  Ερντογάν, μετά την ποινική δίωξη για τον ξυλοδαρμό Κούρδων  διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον.

Η Γερμανία και προσωπικά το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε έχει βάλει στο στόχαστρο τον Τούρκο πρόεδρο και τα καμώματα της φρουράς του , που απαρτίζεται από γνωστούς νταήδες , οι οποίοι επιδίδονται στο εξωτερικό στα γνωστά « καουμποηλίκια» τους, προκαλώντας οργή και δυσαρέσκεια.

https://youtu.be/ImHbNW8wpCQ

 Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε την τουρκική πλευρά, ότι είναι απαραίτητο να ακυρώσει την άφιξη αυτών των ανθρώπων για τους οποίους οι αμερικανικές αρχές αποφάσισαν την σύλληψη.

Ο επικεφαλής της  γερμανικής αστυνομίας στρατηγός Ulf Vundrak σημείωσε ότι «στο Αμβούργο δεν θα επιτρέψει την επανάληψη του περιστατικού, το  οποίο έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον με τη συμμετοχή των ανδρών της φρουράς προστασίας του Ερντογάν. Η γερμανική αστυνομία θα επέμβει αν κάτι τέτοιο λάβει χώρα ….δυναμικά» .

Πρόκειται σαφώς για άλλου τύπου συμπεριφορά από την γερμανική κυβέρνηση στον απόηχο της γνωστής απαγόρευσης εισόδου Γερμανών βουλευτών στο Ινστιρλίκ , ενώ οι Γερμανοί άφησαν υπόνοιες ότι εάν εμφανιστούν οι ίδιοι σωματοφύλακες…θα συλληφθούν βάσει του αμερικανικού εντάλματος.

Ο Τούρκος πρόεδρος και η ηγεμονικά προκλητική στάση του,  έχουν προκαλέσει τουλάχιστον οργή σε πολλά κράτη ανά τον κόσμο , συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας η οποία θέλει να δείξει ότι δεν φοβάται κανέναν και θα πράξει ότι ακριβώς προβλέπει η γερμανική νομοθεσία.

https://youtu.be/2tpaVWZYxZc

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν εκδοθεί από τις αμερικανικές αρχές εντάλματα σύλληψης σε βάρος 12 στελεχών της ομάδας ασφαλείας του προέδρου της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν διότι  θεωρούνται βασικοί υπαίτιοι επίθεσης στις 16 Μαΐου  2017 σε Κούρδους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια πορείας στην Ουάσιγκτον.

 Οι σωματοφύλακες και τα μέλη της αστυνομικής φρουράς του Τούρκου προέδρου αναγνωρίστηκαν σε βίντεο όπου καταγράφηκαν οι συμπλοκές.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από την κατοικία του πρεσβευτή της Τουρκίας, όπου ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους είχε μεταβεί μετά από τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με το πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρόβλημα είναι ότι η κόντρα Γερμανίας και Τουρκίας θα την «πληρώσει» η Ελλάδα με την αθρόα εισβολή ξανά χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα παλεύει να ορθοποδήσει μετά τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ και τα νέα μέτρα που πάρθηκαν στην τελευταία διαπραγμάτευση.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα ξένα ΜΜΕ θα επικεντρωθούν ειδικά στην άφιξη και την παρουσία του Ερντογάν στην συγκεκριμένη σύνοδο, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε ίδιος χθες κατά την διάρκεια ισλαμικής προσευχής.

Η υγεία του Τούρκου προέδρου αποτελεί ήδη το πρώτο θέμα σε πολλά ξένα ΜΜΕ, αλλά και στο εσωτερικό και τυχόν νέο επεισόδιο θα προκαλούσε αναταράξεις στο εσωτερικό και της ίδιας της Τουρκίας.

Σε περίπτωση απόσυρσης του σύγχρονου Σουλτάνου της Τουρκίας , θα άλλαζαν πολλά τόσο για την ίδια την χώρα όσο και για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία έχει πάρει «φωτιά» μετά την έναρξη ερευνών από την ρωσική ROSNEF στην αιγυπτιακή ΑΟΖ και στο κοίτασμα Ζορ  που αποτελεί το μεγαλύτερο κοίτασμα του κόσμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ