Κοινωνία

Σε ΕΔΕ προχώρησε το Ιπποκράτειο για το έγκλημα σε βάρος της 36χρονης

Την ώρα που ο 38χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός ζητεί να καταθέσει εκ νέου ενώπιον της 7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για το έγκλημα που τού αποδίδεται σε βάρος της 36χρονης μεσίτριας και μητέρας τριών παιδιών, το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου φέρεται να τελέστηκε η ανθρωποκτονία, προχωρά στη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση, μετά την άσκηση ποινικής διώξεως εις βάρος του γιατρού για ανθρωποκτονία με πρόθεση και περιύβριση νεκρού και την προφυλάκισή του, το «Ιπποκράτειο» διενήργησε, σύμφωνα με το νόμο, όλες τις προσήκουσες διοικητικές ενέργειες εναντίον του.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση -που υπογράφεται από τη διοικήτριά του- το νοσηλευτικό ίδρυμα θα προβεί περαιτέρω στη διενέργεια όλων των διοικητικών πράξεων εναντίον οιουδήποτε υπαλλήλου του, εφόσον από την ΕΔΕ, που άμεσα θα διεξαχθεί, καταδειχθεί πράξη ή παράλειψή του κατά τη γενική εφημερία του Νοσοκομείου στις 26-4-2017 (μέρα που φέρεται να τελέστηκε το έγκλημα), η οποία θα αξιώνει την άσκηση πειθαρχικής διώξεως και τη λήψη διοικητικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον εντοπισμό του πτώματος της άτυχης γυναίκας (σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής) συνελήφθη ως κατηγορούμενος για το έγκλημα -το κίνητρο του οποίου φέρεται να ήταν ερωτικό- ο 38χρονος γιατρός που κρίθηκε προφυλακιστέος. Μόλις το προηγούμενο 24ωρο, υπέβαλε διά της συνηγόρου του αίτημα να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο ίδιος, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ στην αρχική του απολογία αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τη δολοφονία της 36χρονης κι ότι το προγραμματισμένο ραντεβού για την μικροεπέμβαση στο «Ιπποκράτειο» δεν έγινε ποτέ, φέρεται τώρα να εξετάζει την εκδοχή να αποδώσει το θάνατο της γυναίκας σε αμέλεια, ακολουθώντας τον ισχυρισμό ότι επρόκειτο περί ιατρικού λάθους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ