Ένοπλες Συρράξεις

Ρωσικό «blitzkrieg» σαρώνει τα πάντα: Μετά την "τανάλια" εναντίων των αμερικανικών δυνάμεων στη Ν.Συρία, η Μόσχα πλαγιοκοπεί με τουρκικές δυνάμεις τους συμμάχους των ΗΠΑ


Του Βασίλη Καπούλα

Στην πλέον άγρια μορφή του εισέρχεται ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στην Συρία με "παρενέργειες" σε ολόκληρη την περιοχή. Μετά την ρωσική "τανάλια" στο al-Tanf όπου μπλοκαρίστηκαν οι αμερικανικές δυνάμεις που αντικειμενικό σκοπό είχαν να αποκόψουν τις συριακές στο δρόμο προς Deir Ezzor, η Ρωσία προσπαθεί να κερδίσει την Ράκκα. Συριακός Στρατός και ρωσικές δυνάμεις έχουν περάσει 130 χλμ. μετά την Παλμύρα στη Χομς και ελέγχουν τα σύνορα στην έρημο με το Ιράκ. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός. Η επέλαση είναι πραγματικά φοβερή.

Η Ρωσία άναψε το "πράσινο φως" στην Τουρκία. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναλαμβάνει να ξεκινήσει την τουρκική αντεπίθεση στο έδαφος εναντίον των Κούρδων, στην "πλάτη" των αμερικανοκουρδικών δυνάμεων που μάχονται προς τη Ράκκα.
https://twitter.com/miladvisor/status/873656579287023616

Οπως είχαμε ήδη αναφέρει, η Τουρκία ζητούσε από την Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Arimah ώστε οι τουρκικές και τουρκόφιλες δυνάμεις να επιτεθούν στο YPG και να σταματήσει η επίθεση τους προς το Deir Ezzor.

«Οι Κούρδοι YPG μπορεί να προσπαθήσουν να «κόψουν» τις δυνάμεις της Ρωσίας και της Συρίας από την Deir Ezzor. Με μια επίθεση στην Ιεράπολη, η Τουρκία μπορεί να το σταματήσει».

Αυτό τώρα φαντάζει πιο κοντά από ποτέ.

Ρωσία, Συρία, Ιράν και Τουρκία βλέπουν ως εχθρό τους Κούρδους SDF και όχι άδικα. Μάλιστα οι κυρίαρχες χώρες της περιοχής λένε ότι οι Κούρδοι θα πληρώσουν για όλα αμέσως μετά το ISIS.

Οι Κούρδοι της Συρίας υιοθέτησαν μια πολιτική που δεν την ενστερνίζονται οι Κούρδοι του Ιράκ. Διακήρυξαν την εχθρότητα τους απέναντι στη Δαμασκό και τους συμμάχους της και ενώθηκαν με τις ΗΠΑ και την Σ.Αραβία. Επίσης έδειξαν αντι-ιρανική στάση και δέχθηκαν να χύσουν το αίμα τους για να απελευθερωθεί η Ράκκα η οποία έχει αραβική πλειοψηφία ενώ επέτρεψαν στις ΗΠΑ να δημιουργήσουν στρατιωτική βάση στο έδαφος τους στην βορειοανατολική Συρία.

Ενώ η Δαμασκός εμφανιζόταν έτοιμη να συζητήσει μια κουρδική ομοσπονδία μόλις ο πόλεμος τελείωνε,τώρα αυτό μοιάζει αδύνατο καθώς οι Κούρδοι παρέχουν "προστασία" σε μια δύναμη κατοχής καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν άδεια από την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι Κούρδοι YPG δέχτηκαν να στείλουν δυνάμεις στο al-Tanf στα σύνορα Συρίας-Ιράκ προκειμένου να σταματήσουν τις ιρανικές δυνάμεις. Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως απαίτηση των ΗΠΑ.

"Οι SDF δεν θα επιτρέψουν ποτέ στις συριακές δυνάμεις και τους συμμάχους τους να καταλάβουν το έδαφος με Ιράκ και Ιορδανία" είπε ανώτατη στρατιωτική πηγή των Κούρδων.

Αξιωματούχοι του PYD συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ΗΠΑ, Βρετανίας, Σαουδικής Αραβιας , Ιορδανίας και ΗΑΕ στη Ροτζάβα. Κύριο θέμα συζήτησης η πρόοδος του συριακού Στρατού προς τα σύνορα με Ιράκ.

Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ-Βρετανίας-Σ.Αραβίας κτλ υποσχέθηκαν στρατιωτική και οικονομική ενίσχυση των Κούρδων. Θα ανοίξει μέχρι και εμπορική γραμμή από τα ιορδανικά σύνορα προς τη Rojava.

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν την αεροπορική βάση Shyay’rat, βομβαρδίζουν  στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, καταρρίπτουν ιρανικά drone και συριακά μαχητικό Su-22. Ολα αυτά στη "γραμμή διαμελισμού" της Συρίας

Το Ιράν από την άλλη πλευρά ηγείται των δυνάμεων στα σύνορα και συντονίζει τις κινήσεις του με το Ιράκ ώστε να απομονωθούν οι ΗΠΑ στο al-Tanf.

Τα ιρακινά στρατεύματα κινούνται βόρεια από το  al-Tanaf  προς το al-Qaem για να συναντήσουν τον συριακό Στρατό.

Από την Νότια Συρία ξεκινά η σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν.

Αυτός είναι ο λόγος που η Τεχεράνη εξαπέλυσε τους βαλλιστικούς πυραύλους “Zulfuqar” εμβέλειας 700 χλμ. Στόχος οι τζιχαντιστές στο Deir Ezzor εκεί όπου οι ΗΠΑ είχαν "βοηθήσει" στο να "σπάσει" η άμυνα του συριακού Στρατού πέρυσι με βομβαρδισμούς. 100 νεκροί άντρες είχε τότε ο συριακός Στρατός.

Ομοίως στη πρώτη φωτογραφία παρακάτω οι Ρώσοι κατασκευάζουν στρατιωτική βάση απέναντι στην αμερικανική στο al-Tanf. 

Σφίγγει η Ρωσική "τανάλια"...

https://www.youtube.com/watch?v=xAXYzl7Wprkhttps://twitter.com/A_Ozkok/status/877553785517875200

https://twitter.com/A_Ozkok/status/877480997742415873

https://twitter.com/worldonalert/status/877493640880422913

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ