Οικονομία

Ρωσική επέλαση στη Βόρεια Ελλάδα: Μεγάλη συμφωνία για ανάπτυξη γεωθερμικού έργου!

Συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη γεωθερμικού έργου στη Βόρεια Ελλάδα υπέγραψαν ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Κοπελούζου και ο κ. Roman Panov, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ρωσικής JSC «Rosgeologiya», κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης («SPIEF») 2017.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συστήσουν μια κοινή εταιρεία για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας που είχε υπογραφεί μεταξύ των δυο μερών κατά τη διάρκεια του SPIEF 2015 για την από κοινού υλοποίηση έργων που συνδέονται με την ανάπτυξη των γεωθερμικών πόρων και την κατασκευή γεωθερμικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα.

Ως επόμενο βήμα, η κοινή εταιρεία θα προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες για τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και αδειών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υλοποίηση του έργου.


Στη φωτογραφία απεικονίζονται, από αριστερά: ο κ. Sergei Donskoi, Υπουργός Φυσικών Πόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο κ. Roman Panov, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Rosgeologiya, ο κ. Maksim Sokolov, Υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Κοπελούζου

Η συμφωνία αυτή υπεγράφη παρουσία του Υπουργού Φυσικών Πόρων, κ. Sergei Donskoi και του Υπουργού Μεταφορών κ. Maksim Sokolov της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

H Rosgeologiya, είναι ένας ρωσικός όμιλος γεωλογικών εταιριών ο οποίος παρέχει ένα πλήρες εύρος υπηρεσιών που σχετίζονται με την γεωθερμία, την υποθαλάσσια γεωλογία, την εξόρυξη υδρογονανθράκων και την υπεράκτια εξερεύνηση. Ο όμιλος ανήκει κατά 100% στη Ρωσική Ομοσπονδία, αποτελείται από 63 εταιρίες και έχει εξερευνήσει περισσότερα από 1000 κοιτάσματα υδρογονανθράκων και μεταλλευμάτων, μεταξύ των οποίων εκείνο του Astrakhanskoye (2,5 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου), του Tengiz (3.1 δις τόνοι πετρελαίου) και του Kovyktinskoe (1.9 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου).

Ο ρωσικός όμιλος έχει μεγάλη εμπειρία σε έργα στο εξωτερικό με δεκάδες ενεργές εξορύξεις στην Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Μεταξύ των πελατών της Rosgeologiya, περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Gazprom, η Rosneft, η Lukoil, η Severstal MMC Norilsk Nickel, η Itera, η NLMK, η Sibuglemet, η BP, η Chevron και πολλές άλλες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ