Κόσμος

Πύργος Grenfell: Βρέθηκαν τα δύο κοριτσάκια, αγνοούνται οι γονείς και η 6 μηνών αδερφούλα τους

Η φωτιά στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου αποτελεί εξ αντικειμένου ένα ασύλληπτης τραγωδίας γεγονός. Μέσα από τις στάχτες του 24όροφου κτιρίου, ωστόσο, θα αρχίσουν να αναδύονται το αμέσως επόμενο διάστημα προσωπικές τραγωδίες που θα στιγματίσουν τη ζωή των πρωταγωνιστών και των οικείων τους.

Η πρώτη βγήκε ήδη στην επιφάνεια, καθώς δύο μικρά κορίτσια που βρίσκονταν στη λίστα των αγνοούμενων, βρέθηκαν τραυματισμένα, αλλά πάντως ζωντανά στο νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή όμως, αγνοούνται οι γονείς τους και η μόλις έξι μηνών αδερφούλα της, η οποία είναι πιθανόν να κατονομαστεί ως το νεαρότερο θύμα αυτής της τραγωδίας.

Οι δύο μικρές αδερφές, ηλικίας 6 και 10 ετών, ζούσαν σε διαμέρισμα του 20ου ορόφου. Ο εντοπισμός τους και η διαφυγή τους θεωρούνται θαύματα από τους ειδικούς, καθώς, μέχρι τώρα, υπήρχε η εκτίμηση ότι όσοι κατοικούσαν στα διαμερίσματα των τελευταίων ορόφων, δεν κατάφεραν να σωθούν.

Η 10χρονη Μάλεκ Μπελκαντί και η 6χρονη αδερφή της Ταμζίν, βρίσκονταν μαζί με τη μητέρα τους Φάρα Χαμντάν, τον πατέρα τους Ομάρ Μπελκαντί και την έξι μηνών αδερφή τους ανάμεσα στους αγνοούμενους. Τα δύο κορίτσια βρέθηκαν σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Η κατάστασή τους είναι κρίσιμη, καθώς το ένα παιδί βρίσκεται σε κώμα και το δεύτερο υποφέρει από πολύ σοβαρά τραύματα. Παρόλα αυτά είναι ζωντανά και δίνουν τη μάχη τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...