Πολιτική

Πεταλωτής: Το 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου πολλές φορές ήταν έτοιμη να κηρύξει χρεοκοπία

Τη δική του εκδοχή για το λόγο για τον οποίο μπήκαμε στο μνημόνιο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής.

Σύμφωνα με όσα είπε στο ΣΚΑΪ, το 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου βρέθηκε πολλές φορές στο σημείο να κηρύξει χρεοκοπία

«Το 2010 φτάσαμε πολλές φορές κοντά στο σημείο μηδέν. Να κηρύξουμε επίσημη χρεοκοπία. Η χρεοκοπία αυτή δεν θα είχε καμία σχέση με ότι έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Χρεοκοπία της χώρας θα σήμαινε κλειστά σύνορα, κλειστά σχολεία, κλειστά νοσοκομεία και έλλειψη σε βασικά αγαθά» αποκάλυψε και υποστήριξε: «Για να μην χρεοκοπήσουμε μπήκαμε στο μνημόνιο. Δεν υπήρχε άλλη λύση».

Οταν κλήθηκε να απαντήσει γιατί η χώρα, 7 χρόνια μετά, παραμένει ακόμη εντός μνημονίου, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Γιατί δεν έχουμε διορθώσει εκείνες τις παθογένειες που μας οδήγησαν στα μνημόνια».

Ο Γ. Πεταλωτής προέβλεψε ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει» αλλά κάνει λόγο για έλλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «ασόβαρη».

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνει: «Δεν διαθέτει την πολιτική καλλιέργεια που απαιτείται για την θέση του πρωθυπουργού». Τέλος υποστήριξε ότι «θα ήταν μια λύση, να πάμε σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και θα βγούμε συντομότερα από την κρίση».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ