Οικονομία

«Περιθώρια ελιγμών» για συμφωνία στο Eurogroup βλέπει ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου

«Περιθώρια ελιγμών» για μια συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα που θα περιλαμβάνει και το ΔΝΤ, βλέπει ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Γιόχαν Βαν Όβερβελτ, ως το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για το θέμα της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ με θέμα την οικονομία της ΕΕ, ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους βασίζεται στην περυσινή απόφαση του Eurogroup, σύμφωνα με την οποία αν είναι αναγκαίο τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοστούν μετά την επιτυχή λήξη του ελληνικού προγράμματος, δηλαδή στα μέσα του 2018.

Ωστόσο, ο Γ. Βαν Όβερβελτ εξήγησε ότι η Ελλάδα και το ΔΝΤ ζητούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους να γίνουν πιο συγκεκριμένα τώρα και ότι στο τελευταίο Eurogroup δεν κατέστη δυνατή η συμφωνία σε αυτό το ζήτημα. Ο Βέλγος υπουργός προσέθεσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπω περιθώρια ελιγμών για να φτάσουμε σε μια συμφωνία με όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ και της Ελλάδας». Απέφυγε, ωστόσο, να περιγράψει τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία.

Τέλος, ο Γ. Βαν Όβερβελτ είπε ότι η κοινή αντίληψη που επικρατεί στο Eurogroup είναι ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και έχει προχωρήσει στην εφαρμογή του μεγαλύτερου όγκου των μεταρρυθμίσεων που συμφώνησε με τους εταίρους της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ