Κόσμος

Περίεργη ληστεία κατά υψηλόβαθμου Ρώσου της Rosoboronexport στο Παρίσι

Το βράδυ της 20ης Ιουνίου, στο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας της κρατικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας Rosoboronexport Σεργκέι Κάρνεφ, δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών.

Ο Κάρνεφ επέστρεφε από την διεθνή αεροπορική έκθεση που πραγματοποιείται στο Λε Μπουρζέ, όταν το αυτοκίνητο του, την στιγμή που έβγαινε από σήραγγα, δέχθηκε επίθεση από ομάδα νεαρών οι οποίοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου, απειλώντας την οδηγό και τον ίδιο ότι θα τους σκοτώσουν, αν δεν τους δώσουν ό,τι χρήματα και τιμαλφή είχαν. Ο Κάρνεφ κατάφερε παρά τα χτυπήματα που δέχθηκε να κρατήσει το διαβατήριο του και άλλα έγγραφα που είχε μαζί του.

Η οδηγός του βγήκε από το αυτοκίνητο και κυνήγησε τους δράστες, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, αλλά βρέθηκε στη συνέχεια ενώπιον 50 νεαρών που άρχισαν να την χτυπούν και να της επιτίθενται σεξουαλικά, έως ότου επενέβη η γαλλική αστυνομία, η οποία συνέλαβε τέσσερα άτομα.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και τεχνολογικής Συνεργασίας Μαρία Βαραμπιόβα, ο Κάρνεφ τραυματίσθηκε ελαφρά και δεν χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο, όπως και η οδηγός του αυτοκινήτου. Ωστόσο το περιστατικό φαίνεται πως απασχόλησε σοβαρά τις ρωσικές διπλωματικές και μυστικές υπηρεσίας, καθώς δεν θεωρείται ασήμαντο γεγονός, να δέχεται επίθεση στο Παρίσι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι απέστειλε, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, διακοίνωση στο γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών με την παράκληση να διερεύνησει το περιστατικό. Ωστόσο παρά την παράκληση αυτή, που θεωρείται συνήθης πρακτική σε παρόμοια περιστατικά, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά προς το παρόν ότι πρόκειται απλά για ληστεία. «Στόχος της επίθεσης, ήταν μια συνηθισμένη ληστεία της τσάντας της οδηγού, την οποία είχε βάλει στο κάθισμα του συνοδηγού» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ζαχάροβα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο υποβάθμισε το περιστατικό και διευκρίνισε ότι το αυτοκίνητο το είχε μισθώσει η ρωσική αντιπροσωπεία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι με την παρέμβαση συνεργάτη τη ρωσικής αντιπροσωπείας κατέστη δυνατόν να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ