Πολιτική

Παππάς: «Διασφαλίζουμε τη δίκαιη ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών»

«Εγγυόμαστε σε κάθε πολίτη ότι το αύριο θα έρθει σήμερα για όλους. Καθένας από εμάς, όσο μακριά ή κοντά κι αν βρίσκεται στην πρωτεύουσα, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και σε όσα αυτές προσφέρουν».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, σήμερα από το Μουζάκι, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, παρουσία δημάρχων της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Παππάς, παρουσίασε το σχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ψηφιακή διασύνδεση κάθε γωνιάς της Ελλάδας και την παροχή όλων των σύγχρονων εργαλείων στους πολίτες, «ώστε κανένας να μην μείνει μόνος του, πίσω, στη νέα ψηφιακή εποχή».

Επίσης, έκανε αναφορά και στα έργα που ξεκινά το υπουργείο, συνολικού ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν την ανάπτυξη εθνικού δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς σε αστικές, νησιωτικές, ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Οι μεγάλες ανισότητες που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, σε όλους τους τομείς, θα εξαλειφθούν, υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, διευκρινίζοντας: «Εμείς διασφαλίζουμε τη δίκαιη ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, τη δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας στο σύνολό της».

Οι δήμαρχοι Μουζακίου και Αργιθέας, οι επαγγελματίες της περιοχής και άλλοι φορείς, έθεσαν στον υπουργό ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης, τόσο για τη λειτουργία των Δήμων, όσο και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κοινωνιών.

Ο δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός ανέφερε ότι τα περισσότερα χωριά και οικισμοί της δυτικής Θεσσαλίας βρίσκονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Όπως διευκρίνισε, παρότι πέρασε δίκτυο οπτικών ινών προς τους κεντρικούς ορεινούς οικισμούς, δεν έδωσε τη δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης σε πολλούς από αυτούς.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους οικισμούς κατοικούνται από εποχικά διαμένουσες κτηνοτροφικές οικογένειες, που δεν διαθέτουν ούτε τηλεφωνική σύνδεση και η μεγάλη χωρική διασπορά αυτών, ως μόνος τρόπος πρόσβασης, είναι η δικτύωση μέσω ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων, τόνισε ο ίδιος.

Επίσης, θίχτηκε η έλλειψη δυνατότητας των οικισμών να έχουν πρόσβαση σε τηλεοπτικά κανάλια. Ο Νίκος Παππάς διαβεβαίωσε τους φορείς ότι θα προωθήσει τα θέματα που τέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου ώστε να επιλυθούν.

Επόμενος σταθμός του κ. Παππά ήταν το Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, στην Καρδίτσα. Εκεί, συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Δημήτριο Τσιαντή, ενώ σε ευρεία σύσκεψη άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων στον Δήμο, αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Ο υπουργός στην τοποθέτησή του ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και αναμένεται να ληφθούν από την κυβέρνηση, για το σύνολο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και για την ύπαρξη συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα. Παράλληλα, έκανε λόγο για κοινή προσπάθεια και συντονισμό ενεργειών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εξήγησε: «Το πιο δύσκολο πράγμα δεν είναι να αναπτυχθεί αυτή η τεχνολογία, αλλά να διαχυθεί στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...