Αρχείο

Πέφτει άγριο ξύλο μεταξύ κατοίκων και ομάδων Ρομά! Συναγερμός στην Αστυνομία


Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά τις 21:00 απόψε σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων της Μυρτιάς Αιγιαλείας και ομάδων Ρομά. Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας η οποία ενισχύθηκε και με περιπολικά από την Πάτρα.

Αρχικά εκφράστηκαν φόβοι ακόμα και για ύπαρξη τραυματιών. Ωστόσο σύμφωνα με το patrastimes η κατάσταση εκτονώθηκε, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να επικρατεί στην περιοχή ηρεμία, ενώ για προληπτικούς λόγους παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Tempo24 όλα ξεκίνησαν με τον τραυματισμό ανηλίκου την ώρα του ποδοσφαίρου μεταξύ παιδιών ρομά και κατοίκων της Μυρτιάς Αιγιαλείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του τραυματισμού ακολούθησε διαπληκτισμός μεταξύ των ανηλίκων, στον οποίο επενέβησαν ενήλικες Ρομά. Ακολούθησαν τα σοβαρά επεισόδια...

Την ίδια ώρα, τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Μενίδι, με τους κατοίκους σήμερα να προχωρούν στο κλείσιμο της Αττικής οδού, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους με τους Ρομά.

Διαμαρτυρία και στο Αιτωλικό
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν κάτοικοι της περιοχής για την παραβατικότητα των Ρομά. "Ο κόμπος έφτασε στο χτένι" λένε οι κάτοικοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να πάρουν μέτρα μόνοι τους για να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους και τα παιδιά τους.

"Δε μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στην πόλη μας λόγω των Ρομά που δεν φοβούνται τίποτα. Τα βράδια ακούμε πυροβολισμούς από την περιοχή που μένουν και κανείς δεν τους ελέγχει. Οι αστυνομικοί κάνουν ό,τι μπορούν αλλά η δύναμη στο τμήμα Αιτωλικού είναι μικρή και δεν μπορούν να μας προστατέψουν" λένε.

Μία από τις προτάσεις που ακούστηκαν είναι να δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες περιπολίας από τους ίδιους και μάλιστα να πληρώνονται από τους κατοίκους ώστε μαζί με την αστυνομία να περιπολούν στην πόλη. Επίσης, έγινε πρόταση να επισκεφτούν τον Υπουργό και να ζητήσουν μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη στο Αιτωλικό. Την Παρασκευή 10 το πρωί θα κλείσουν την είσοδο στο Αιτωλικό σαν πρώτη διαμαρτυρία...

Ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος είπε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια επιτροπή η οποία θα ετοιμάσει προτάσεις – αιτήματα για να κατατεθούν στην ηγεσία του Υπουργείου. Μια πρόταση του δημάρχου είναι για όσους συλλαμβάνονται για αδίκημα, να τους κόβουν τα επιδόματα.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη μιας και πολύ συχνά εκτός από κλοπές υπάρχουν και συλλήψεις από την αστυνομία για υποθέσεις με ναρκωτικά... Στη μνήμη τους, είναι ακόμα οι εικόνες του 2012, τότε που είχαν γίνει σοβαρά επεισόδια στο Αιτωλικό μεταξύ κατοίκων και Ρομά οι οποίοι πυροβόλησαν κατοίκους με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είχε γίνει εκείνη την βραδιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ